Élet-Stílus

F1: kirúgják a veterán rekordert?

Rubens Barrichello vasárnap óta minden idők legtapasztaltabb F1-es pilótája. A brazil szeretné még rekordját magasabbra tornászni, de lehet, hogy a Hondánál jövőre már nem tartanak igényt rá.

Rubens Barrichello vasárnap a Török Nagydíjon új rekordot állított fel: 1993 óta 257. rajtjával minden idők legtapasztaltabb pilótájává vált. Bár sokan azt gondolják, hogy már jó ideje nincs helye a sportban, a brazil szeretne eljutni 300 futamig. A szerződés mindenesetre idén lejár, a Hondánál egyelőre nem döntöttek a folytatásról.

A csapat első számú vezetője, Nick Fry szerint a veteránnak eredményeket kell hoznia, ha szeretne még a Forma-1-ben maradni. “Rubens tisztában van a helyzettel, gyors akar lenni, és ha gyors is lesz, akkor helye is lesz jövőre. Ha nem lesz gyors, akkor nem. Ilyen egyszerű” – magyarázta Fry.

Még két és fél évig kellene versenyeznie, hogy meglegyen a 300 futam (vezess.hu)

Még két és fél évig kellene versenyeznie, hogy meglegyen a 300 futam (vezess.hu)

Az igazgató szerint, ha eldőlt a kérdés, akkor azonnal alá is írhatják a papírokat, de egyelőre még kivárnak, valószínűleg csak ősszel ülnek le tárgyalni. “Úgy látom, hogy Rubens még nem akar visszavonulni. Addig szeretné csinálni, amíg élvezi, és elég gyors. Ősz tájékán kezdünk érdemi tárgyalásokat.”

Barrichello utoljára a 2006-os szezonzárón szerzett pontot, tavaly a harmatgyenge Hondával egyszer sem sikerült neki – Jenson Button azért összeszedett 6 pontocskát. Fry ennek ellenére nem lát nagy különbséget kettejük teljesítménye között. “Ahogy minden csapat, mi is versenyről versenyre figyeljük és értékeljük a pilóták teljesítményét. Az elmúlt 18 hónapban – bár nem jöttek olyan eredmények, amiket szerettünk volna – egy szinten volt Jensonnal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik