Élet-Stílus

Új arcot kap Kaposvár belvárosa

Az elkövetkező két évben egy 2,4 milliárd forintos fejlesztés eredményeként megújul Kaposvár belvárosa. Az átfogó, funkcióbővítő rehabilitáció célja, hogy a város imázsát leginkább meghatározó városrész méltó arculatot kapjon, hangulatos közösségi terek alakuljanak ki.

Az Európai Unió által társfinanszírozott beruházás keretében felújítják az egykori Szivárvány mozi épületét, amely modern színpadtechnikájával rangos előadások helyszínévé, új kulturális központtá válhat. A szomszédos Városháza déli homlokzata is átalakul, az épület udvara alatt pedig mélygarázs kap helyet.

Újabb utcát alakítanak át sétálóutcává, felújítják az ott lévő házak homlokzatait, a déli oldalán pedig vállalkozói tőkéből bevásárlóközpont épül. Egy másik utca díszburkolatot kap, a két oldalán szökőkútrendszerrel. A felújított közterületekre növényeket ültetnek, köztéri szobrokat és padokat helyeznek ki.
Az önkormányzati beruházásokkal párhuzamosan – ugyancsak vállalkozói tőkéből – megújul, bővül a főtér nyugati oldalát határoló Kapos Hotel, amelynek magasabb komfortfokozattal várja majd a vendégeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik