Élet-Stílus

A svájci kapitány sem titkolózik tovább

Jakob 'Köbi' Kuhn, a társházigazda Svájc labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya is kiterítette lapjait, igaz, egyelőre ő is bő kerettel rukkolt elő.

Patrick Müller, az Olympique Lyon tapasztalt védője is tagja a 26-os svájci keretnek, dacára annak, hogy súlyos térdsérülés után lábadozik, és csak nemrég kezdett el újra edzeni, igaz, a hétvégén már 65 percet játszott a klub tartalékcsapatában.

Philipp Degen (Borussia Dortmund) nevét is megtaláljuk a névsorban, holott ő sem jött még teljesen rendbe izomsérülését követően. Ikertestvére, David viszont hiába várja a postást a meghívóval, mivel ágyéksérüléssel bajlódik, nem lesz kerettag.

S mellette Blerim Dzemaili sem reménykedhet Európa-bajnoki szereplésben. Kuhn nem számít az albán származású játékosra, mivel az a szezonban egy meccs kivételével csak kívülről nézte klubcsapata, a Bolton meccseit, igaz, hosszú ideig sérült volt. A kontinenstorna után távozó szakvezető (Otmar Hitzfield váltja majd) elmondta, úgy tervezi, a május 28-i határidő előtt kihirdeti végleges, 23 fős keretét.

Jakob 'Köbi' Kuhn (www.sf.tv)

Jakob ‘Köbi’ Kuhn (www.sf.tv)


Svájci keret

Kapusok:
Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), Pascal Zuberbuehler (Neuchatel Xamax), Fabio Coltorti (Santander)

Vődők:
Philipp Degen (Borussia Dortmund), Johannes Djourou (Arsenal), Mario Eggimann (Karlsruhe), Stephane Grichting (AJ Auxerre), Stephan Lichtsteiner (Lille), Ludovic Magnin (VfB Stuttgart), Patrick Müller (Olympique Lyon), Philippe Senderos (Arsenal), Christoph Spycher (Frankfurt), Steve von Bergen (Hertha BSC)

Középpályások:
Tranquillo Barnetta (Leverkusen), Valon Behrami (Lazio), Ricardo Cabanas (Grasshoppers), Gelson Fernandes (Man City), Daniel Gygax (Metz), Benjamin Huggel (Basel), Gokhan Inler (Udinese), Johan Vonlanthen (Salzburg), Hakan Yakin (Young Boys)

Csatárok:
Eren Derdiyok (Basel), Alexander Frei (Borussia Dortmund), Blaise Nkufo (Twente), Marco Streller (Basel)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik