Élet-Stílus

Larsson ismét a svéd keretben

Meglepetésre Henrik Larsson is meghívást kapott a június 7-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra készülő svéd válogatottba. Egy másik veterán, Teddy Lucic viszont nem lesz ott a kontinenstornán.

Nem akármilyen showmaster Karl Lagerbäck, a svédek kapitánya. Mielőtt kedd délután kihirdette a nyári Eb-re utazó keret tagjainak a nevét, bejelentette, hogy nem sorrendben, hanem véletlenszerűen olvassa fel a 23 futballista nevét. Természetesen utolsónak hagyta a 36 esztendős Henrik Larssont, aki a 2006-os vb óta nem szerepelt a nemzeti csapatban.

A csatár ebben a szezonban is remekül játszik, a Helsingborg együttesében hatszor volt eredményes 11 meccsen a bajnokságban. „Idén tavasszal szenzációsan futballozott Henrik, és úgy tűnik továbbra is nagyon élvezi a játékot. Már korábban is megfordult a fejemben, hogy visszahívom a válogatottba, hiszen az Eb-n szükségünk van a rutinjára” – mondta a keddi sajtótájékoztatón a kapitány.

Ibrahimoviccsal együtt nagyot alkothat Larsson (AFP)

Ibrahimoviccsal együtt nagyot alkothat Larsson (AFP)

A Feyenoord, a Celtic, az FC Barcelona és a Manchester United egykori játékosa is részt vett – telefonon keresztül – az eseményen. “Amikor bejelentettem a visszavonulásomat a válogatottból nagyon csalódott voltam. A 2006-os vébén sem a csapat, sem én nem úgy szerepeltünk, ahogyan szerettem volna. Két éve nem is gondoltam volna, hogy még idén is focizni fogok, de továbbra is élvezem, így amikor a kapitány felhívott, nem sokat gondolkoztam” – mondta a veterán támadó.

A svéd válogatott egyik legismertebb játékosa ott lesz az Eb-n, egy másik veterán Lagerbäck kérésére sem változtatott a véleményén. Teddy Lucic nem utazik el a kontinenstornára. Larsson behívása mellett nincs igazi komoly meglepetés a 23-as keretben.

A svédek az osztrák-svájci közös rendezésű Eb-n azonos csoportban szerepelnek a spanyolokkal, a címvédő görögökkel és az oroszokkal.

A svéd Eb-keret
Kapusok: Andreas Isaksson (Manchester City), Rami Shaaban (Hammarby), Johan Wiland (Elfsborg Boras)

Hátvédek: Olof Mellberg (Aston Villa), Petter Hansson (Rennes), Mikael Nilsson (Panathinaikosz), Niclas Alexandersson (IFK Göteborg), Andreas Granqvist (Helsingborg), Daniel Majstorovic (FC Basel), Fredrik Stoor (Rosenborg Trondheim), Mikael Dorsin (CFR Cluj)

Középpályás: Tobias Linderoth (Galatasaray), Daniel Andersson (Malmö), Anders Svensson (Elfsborg Boras), Kim Källstrom (Olympique Lyon), Christian Wilhelmsson (Deportivo La Coruna), Fredrik Ljungberg (West Ham United), Sebastian Larsson (Birmingham City)

Csatár: Zlatan Ibrahimovic (Internazionale), Johan Elmander (Toulouse), Marcus Allbäck (FC Köbenhavn), Markus Rosenberg (Werder Bremen), Henrik Larsson (Helsingborg)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik