Élet-Stílus

Kirúgták a Parma vezetőedzőjét

A Serie A-ban kieső helyen álló Parma vezetősége a bajnokság utolsó fordulója előtt megvált a csapat edzőjétől, az 52 esztendős argentin Hector Cúperttől.

A Parma vasárnap 1-0-ás előnyről 3-1-re kikapott a Fiorentinától, és a vereség Hector Cúper állásába került. A vezetők lapátra tették az 52 éves argentin szakembert, akinek a helyét Andrea Manzo, a tartalékok eddigi edzője veszi át.

A Parma a kiesőket jelző vonal alatt tanyázik a tabellán, két pont a hátránya az élvonalbeli szereplést garantáló 17. helyen álló Cataniával szemben. A vasárnapi záró fordulóban a Parma az Intert fogadja, és csak akkor maradhat benn az első osztályban, amennyiben legyőzi a listavezetőt – amelynek szintén nyernie kell, ha bajnok akar lenni -, továbbá, ha a Catania nem bír a szintén aranyéremre hajtó AS Romával.

Hector Cúper március 11-én, a 17. helyen vette át a Parma irányítását Domenico di Carlótól, ugyanakkor az együttes vele sem tudott előrébb lépni, sőt egy helyet visszaesett, miután a Cúper-érában két győzelem, valamint három döntetlen mellett öt vereséget szenvedett.

Kirúgták a Parmától (1asport.de)

Kirúgták a Parmától (1asport.de)

Az argentin szakember korábban már dolgozott Olaszországban, 2001-től 2003-ig az Intert edzette, és a milánóiakkal 2002-ben közel került a bajnoki címhez, ám a csapata az utolsó fordulóban 4-2-re kikapott a Laziótól, így a Juventus ünnepelhetett.

Ezt megelőzően a Real Mallorcával a Spanyol Kupa, majd Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK) döntőjéig is eljutott, igaz, el is veszítette a sorsdöntő meccseket, míg a Valenciával két BL-finálét is elbukott. Mielőtt tavasszal a Parma szolgálatába állt volna, a Betis padján ült, onnan decemberben állították fel.

Cambiasso kidőlt

A listavezető Inter az utolsó fordulóban, a Parma elleni sorsdöntő meccsen nem számíthat Esteban Cambiassóra. A 27 éves argentin középpályás bokasérüléssel bajlódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik