Élet-Stílus

A Fradi is kapott élvonalbeli licencet

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) első fokon eljáró licencadó bizottságának legutóbbi döntése alapján újabb hat - jelenleg a másodosztályban szereplő - klub kapta meg a rajtengedélyt a Soproni Liga következő szezonjára.

Ezúttal hét csapat – az egyformán a másodosztályban szereplő Haladás, Lombard FC Pápa, Gyirmót, Pécs, Kecskemét, Szolnok és Ferencváros – sorsáról született döntés.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a fentiek közül csak a Gyirmót nem kapott élvonalbeli rajtengedélyt. Más kérdés persze, hogy például a Ferencvárosnak már nincs esélye arra, hogy kiharcolja az élvonalbeli szereplés jogát – legalábbis a pályán. Azaz hiába van licence, feltehetően jövőre is csak az NB II-ben vitézkedhet.

A Fradi hiába kapta meg a licencet, a pályán elbukott (ftc.hu)

A Fradi hiába kapta meg a licencet, a pályán elbukott (ftc.hu)

A Honvédnak, a Győrnek és a DVTK-nak már április 11-én megadta a licencet a testület, amely akkor a többi jelentkezőt némi hiánypótlásra kötelezte.

Közülük április 25-én a Siófok, a Debrecen, a Fehérvár, a Kaposvár, a Nyíregyháza, a Paks, a REAC, az Újpest FC, a Vasas, az MTK, valamint a Zalaegerszeg jutott rajtengedélyhez, azaz: valamennyi NB I-es együttes esetében teljesült minden olyan előírás, ami előfeltétele a Soproni Liga-részvételnek.
A jelenleg még élvonalbeli Tatabánya nem kért licencet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik