Élet-Stílus

California néven fut a Ferrari új roadstere

A Ferrari hivatalosan is leleplezte legújabb modelljét, a Californiát. A kétüléses sportkocsi a cég legkisebb modellje lesz, de az erő nem hiányzik majd.

Már egy ideje lehetett sejteni, hogy a Ferrari egy új, viszonylag kis modellel készült, és most véget ért a várakozás, az olasz gyártó bemutatta legújabb járgányát. Egyelőre nem túl sokat árultak el róla, de a képek önmagukért beszélnek. Az olasz paripa csodaszép.

A Ferrari Californiát az F430-as alá pozicionálják, így ez lesz a cég legkisebb modellje. A kétüléses kabrió már az új irányzatot követi, azaz motorja közvetlen befecskendezéses. A 4,3 literes V8-as 460 lóerőt tud, nulláról százra pedig négy másodperc alatt gyorsul.

További újdonság, hogy hétfokozatú duplakuplungos váltó csatlakozik hozzá, amely nemcsak elképesztően gyorsan kapcsol, de csökkenti a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást is. Erre immár a Ferrarinak is figyelnie kell.

Képek a kis Ferrariról

Képek a kis Ferrariról

Szériában kerámia féktárcsákkal szerelik a legújabb Ferrarit, amelybe bekerül 599 GTB-nél alkalmazott a Forma-1-ből származtatott kipörgésgátló és differenciálmű, amelyet a vezető az utastérből állíthat a stílusához.

Nem ez az első eset, hogy amerikai nevet kap egy Ferrari, hiszen az 575-ös nyithatóstetős változata Superamerica néven fut. A Ferrari egyik legnagyobb piacáról elnevezett California-t ősszel a Párizsi Autószalonon mutatják be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik