Élet-Stílus

Räikkönen miatt nem nyert a McLaren

A McLarennél felemás hétvégén vannak túl: Lewis Hamilton a Török Nagydíjat élete legjobb versenyének érzi, míg Kovalainen mélységesen csalódott, mert úgy érzi, nyerhetett is volna.

A vasárnapi Török Nagydíjon Lewis Hamilton ügyes taktikával a második helyen ért célba a győztes Felipe Massa mögött, míg Heikki Kovalainen az első kanyarban a Kimi Räikkönennel történt ütközés után defekt miatt minden reményét elveszítette a jó eredményre.

A csapatnál úgy gondolják, hogy Kovalainennek meg is nyerhette volna a versenyt: “Ha Heikkinek nem kellett volna kiállnia, Felipénél [Massa] hosszabban maradhatott volna kint az első etapban, és ha közel lett volna hozzá, akkor meg is foghatta volna. Akkor egész másképp alakulhatott volna a verseny.”

Kovalainen győzelmi esélyei a rajtnál elszálltak (vezess.hu)

Kovalainen győzelmi esélyei a rajtnál elszálltak (vezess.hu)

“Könnyű utólag okosnak lenni, de Heikki kiváló munkát végzett az időmérőn jelentős mennyiségű üzemanyaggal, és ha sikerült volna ezt kihasználnia, nem lenne így elkeseredve. Úgy érezte, hogy győzhet, de nem sikerült” – mondta a futam után a csapat második embere, Martin Whitmarsh.

Kovalainennel szemben Hamiltonnak már nem is alakulhatott volna jobban a versenye, az angol pilóta élete legjobbjának érezte a török futamot.

“Valószínűleg életem legjobb versenyét futottam. Nem is az számít, hogy győztem-e vagy sem. Inkább az, hogy 100 százalékosan vezettem, hogy mindent ki tudtam hozni az autóból. Ez egy olyan eset, amikor a verseny végén feltettem a kérdést magamnak, hogy lehetett volna-e még jobb, de úgy éreztem, hogy nem. A bokszkiállások szinte tökéletesek voltak, és úgy érzem, hogy a versenytempóm is egyre jobb. Az ötödik helyre számítottunk de még rosszabb is lehetett volna, ha nem tudok eljönni másodikként, a hatodik-hetedik helyen érhettem volna célba. A második hely igazi ajándék” – lelkendezett a világbajnoki versenyben második pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik