Élet-Stílus

Máris erősített a Chelsea

A Chelsea megkezdte a nyári erősítést: megszerezte a Porto csapatától Jose Bosingwát, és ezzel kibabrált nagy riválisával, a Manchester Uniteddel.

A bajnoki címüket megvédő „vörös ördögök” ugyanis szintén szemet vetettek Jose Bosingwára, ugyanakkor a 25 éves játékost a Chelsea igazolja le. Az FC Porto hétfő délelőtt jelentette be, hogy mindenben megállapodott az angol klubbal a válogatott jobbhátvéd leigazolásáról, aki már meg is érkezett Londonba, hogy a szerződésének feltételeiről egyeztessen, illetve átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton. Az sem titok, hogy a Chelsea-nek 16,2 millió fontjába kerül az üzlet.

A Kongóban született José Bosingwa da Silva a Boavistánál nevelkedett, majd a Freamunde csapatában kezdte meg a profi pályafutását. A Boavista FC érintésével 2003-ban került át az FC Portóba, mellyel négyszer nyert portugál bajnokságot, egyszer kupát, valamint Bajnokok Ligája-, valamint a Világkupa-trófeát is magasba emelhette.

A Chelsea-ben folytatja (Kicker)

A Chelsea-ben folytatja (Kicker)

A Chelsea a második helyen végzett a Premier League-ben, ráadásul a Bolton elleni záró mérkőzésen John Terry és Didier Droga is megsérült (előbbi kificamította a könyökét, míg utóbbi a térdét fájlalja), ám a klubnál bíznak abban, hogy mindkettőjük felépül május 21-ig, amikor is a londoniak a Manchester Uniteddel csapnak össze Moszkvában a BL döntőjében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik