Élet-Stílus

Hamilton össze-vissza beszél

Lewis Hamilton szombaton a harmadik helyen végzett a Török Nagydíj időmérő edzésén. A brit pilóta a kvalifikáció után alaposan megkavarta az újságírókat a kijelentéseivel.

A Török Nagydíj szombati időmérő edzése után, amelyen Lewis Hamilton a harmadik rajtkockát szerezte meg, a pilóta látható csalódottsággal azt mondta, hogy a keményebb gumikeverék rossz döntés volt a kvalifikáció szempontjából. Alig pár órával, és egy mclarenes eligazítással később a versenyző már pont az ellenkezőjét magyarázta.

“Azt hiszem, jó döntést hoztunk, a kemény gumi volt a legjobb választás, annak ellenére, hogy akkor nem ezt gondoltam. Megnéztem az adatokat, és ez volt a jó döntés, és a mérnököm is ezt mondta” – magyarázta Hamilton, akinek a szómágia ellenére így is a harmadik helyről kell majd rajtolnia.

Nehéz követni (vezess.hu)

Nehéz követni (vezess.hu)

Az angol pilóta egy másik témában is megkeverte az újságírókat. Hamiltont – Räikkönennel, Massával és Adrian Sutillal együtt – többször kritizálták már, amiért nem tagja a versenyzők biztonsági kérdésekkel foglalkozó “szakszervezetének”, a GPDA-nak. A toyotás Jarno Trulli pár napja arról beszélt, hogy ha az élversenyzők közömbösek is, és nem kívánnak részt venni a munkában, legalább pénzzel segíthetnék a szervezet tevékenységét.

Hamilton erre rímelve szombaton a Daily Mirror-nak ezt mondta: “Örömmel adom a pénzt, a pénz sosem volt kérdés” – majd délután már azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy egyáltalán nem adományozott 30 ezer dollárt a GPDA-nak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik