Élet-Stílus

A célegyenesben bukik el az Inter?

Az olasz bajnokság utolsó előtti fordulójában a címvédő milánói gárda egy megnyertnek hitt meccsen végzett döntetlenre, az AS Roma viszont nyert, így a bajnoki finálé előtt egypontosra csökkentette a hátrányát. A Milan a Napoli otthonában szaladt bele egy kiadós verésbe, így Kakáék még mindig aggódhatnak a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplésükért.

Az Internazionale együttese februárban már 11 ponttal is vezette az olasz labdarúgó-bajnokságot, de Roberto Mancini csapata a hajrára elfáradt. A biztosnak hitt címvédés is elúszhat az utolsó fordulóban, miután vasárnap délután csak 2-2-et játszott az Inter hazai pályán a Sienával.

A kiscsapat már korábban bebiztosította a jövő évi élvonalbeli szereplését, így különösebb tétje számukra nem volt az összecsapásnak. Becsületükre legyen mondva, hogy az Inter ellen derekasan küzdöttek, és kétszer is kiegyenlítettek a papíron sokkal esélyesebb rivális otthonában. Nem véletlen, hogy a Siena tavasszal a Romát (3-0) és a Juventust (1-0) kapott gól nélkül verte meg.

Materazzi ziccert rontott

A San Siróban már a 11. percben megszerezte a hazai csapatnak a vezetést Patrick Vieira egy szögletet követően, de Maccarone fél óra elteltével egyenlített. Az Ibrahimovic-utódnak kikiáltott Balotelli az első félidő hajrájában ismét a hazaiakat juttatta egy szépségdíjas kombinációt követően előnyhöz.

Döbbent Inter-szurkolók (Getty)

Döbbent Inter-szurkolók (Getty)

A fordulás után az Inter az eredmény tartására törekedett, és ez megbosszulta magát: a 69. percben Kharja egy remekül eltalált lövéssel 2-2-re alakította az állást. Az Inter ekkor eszmélt fel, és kapuja elé szegezte a Sienát. A milánóiak kaptak is egy remek lehetőséget a harmadik gól megszerzésére, de az enyhén szólva is kérdéses Materazzi-büntetőt kifogta Manninger.

A háétralévő perceket kihúzta a Siena, és ezzel ismét izgalmassá tette a bajnokságot, mivel a Roma különösebb nehézségek nélkül bedarálta az Atalantát. A fővárosiak a zárófordulóban a Cataniához látogatnak, és ha győznek akkor a Parmában bízhatnak, hogy pontot vagy pontokat rabolnak a címvédőtől. Ebben az esetben a Roma lenne a bajnok.

Még semmi nem dőlt el

Az utolsó BL-szereplést érő helyért folyó harcban is az utolsó fordulóra maradt a döntés. A Fiorentina hozta a kötelezőt a Parma ellen (3-1), a Milannak viszont meglepetésre esélye sem volt, még csak a pontszerzésre sem Nápolyban (1-3).

Az alsóházban is rendkívülien izgalmasan alakul a hajrá, egyelőre csak az a biztos, hogy a Livorno jövőre egy osztállyal lejjebb folytatja. A Torino és a Reggina végleg megmenekült, a két kieső helyre még hárman „pályáznak”: az Empoli, a Catania és a Parma. Az utóbbi két csapat a bajnokesélyekkel meccsel a következő fordulóban, ezért a Livornót fogadó Empolinak van papíron a legkönnyebb dolga.

Serie A., 37. forduló:
AS Roma-Atalanta 2-1
Gól: Panucci (23.), De Rossi (67.), illetve Bellini (88.)

Fiorentina-Parma 3-1
Gól: Santana (38.), Semioli (77.), Osvaldo (85.), illetve Budan (11.)
Kiállítva: Rossi (80., Parma)

Genoa-Lazio 0-2
Gól: Pandev (31.), Rocchi (45.)

Internazionale-Siena 2-2
Gól: Vieira (11.), Balotelli (45.), illetve Maccarone (30.), Kharja (69.)

Juventus-Catania 1-1
Gól: Del Piero (89.), illetve Martinez (47.)

Livorno-Torino 0-1
Gól: Amelia (41.)

Napoli-AC Milan 3-1
Gól: Hamsik (35.), Domizzi (68., 11-esből), Garics (90.), illetve Seedorf (90.)

Palermo-Sampdoria 0-2
Gól: Cassano (61.), Maggio (76.)

Reggina-Empoli 2-0
Gól: Barreto (68.), Amoruso (79.)

Udinese-Cagliari 0-2
Gól: Acquafresca (48.), Cossu (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik