Élet-Stílus

Képtelen nyerni a Honvéd, eldőlt a Fradi sorsa

Noha a Honvéd már két góllal is vezetett Győrben, csak egy pontot szerzett a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában. A kispesti csapat immáron nyolc mérkőzés óta nyeretlen. Mivel a listavezető Kecskemét győzött az NB II Keleti csoportjában, eldőlt, hogy a Ferencváros az idén sem juthat fel az élvonalba.

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, a dobogóra hajtó Győri ETO együttesének helyzete sem volt, bár a vendég Honvéd sem sziporkázott, megérdemelten szerzett vezetést. Dobos beadása után Diego öt méterről fejelt a hálóba.

A hazaiaknál új csatár, Brnovics érkezett a szünetben, de vele sem sokkal jobb az ETO – egyelőre. Sőt, a 62. percben növelte az előnyét a vendégcsapat: Dobos gondolt egyet, betört a tizenhatoson belülre, és Stark csak szabálytalanul tudta megállítani. A befújt büntetőt a sértett értékesítette.

Supka Attila csapata most sem tudott nyerni (MTI)

Supka Attila csapata most sem tudott nyerni (MTI)

Még ünnepeltek a kispestiek, amikor szépített a Győr – Bajzát fejelt a kapu jobb oldalába -, majd a csereként beállt Varga első labdaérintéséből egyenlített. A 72. percben 12 méterről lőtt a jobb alsó sarokba Brnovics passza után. A negyedórával a vége előtt megfogyatkozott a Győr, Völgyi mehetett idő előtt zuhanyozni, miután a nyakánál fogva lerántotta Abrahamot. Sztevanovics két bravúros védéssel azonban kisegítette a hazai
gárdát, amely Bajzát még egy lesgólt is szerzett a lefújás előtt.

A pontvesztés mellett további rossz hír a győrieknek, hogy sérülés miatt az első félidőben lecserélt Eugene az első diagnózis alapján szárkapocscsont-törést szenvedett.

„Keressük, kutatjuk annak az okát, miért nem tudunk nyerni. A tavasz elején elveszítettük a fonalat, azóta nem találjuk, az eredménytelenség pedig görcsössé teszi a csapatot, és akkor megijedünk, amikor nyerhetnénk. Nagyon szeretnénk már három pontnak örülni” – mondta a meccset közvetítő Sport TV-nek a nyolc meccse nyeretlen Honvéd kapitány, Dobos Attila.

Megszakadt a Vasas győzelmi sorozata

A REAC 4-2-re verte a Siófokot. A mérkőzés első félideje meglehetősen unalmas volt, a szünet után viszont már bátran támadtak a csapatok, és a több helyzetet kidolgozó hazaiak megérdemelten nyertek. Torma mesterhármast szerzett.

A Fehérvár a Diósgyőrt fogadta, s noha az első félidőben is fölényben volt, nem tudott a kapuba találni. A szünet után aztán Sitku vezetést szerzett, ám a 23 méterről betaláló Pintér révén még válaszoltak a borsodiak, de a hajrában szerzett újabb két szép hazai gólra már nem érkezett felelet a túloldalon.

A Vasas három győztes mérkőzés után otthonában kapott ki a Kaposvártól. A hazaiak egy tizenegyesből kapott góllal kerültek hátrányba, igaz, még a szünet előtt 1-1-re módosították az állást, ám a folytatásban képtelenek voltak a fölényüket gólra váltani, míg a vendégek egyetlen valamirevaló akciójukból – Oláhnak köszönhetően – megszerezték a győztes találatot.

A Zalaegerszeg is idegenben zsebelte be a három pontot, miután egy sima meccsen 2-0-ra verte Tatabányát.

Megpecsételődött a Fradi sorsa

Mivel az éllovas Kecskemét 4-2-re diadalmaskodott a Vecsés vendégeként az NB II keleti csoportjában, eldőlt, hogy Fradi az idén – a pályán – nem juthat fel az élvonalba. Ráadásul később a zöld-fehérek újra botlottak: az Albert-Stadionban csak 1-1-es döntetlenre végeztek a Tököl ellen. Lipcsei ezúttal játszott, de vele sem ment a Ferencvárosnak, amely az 52. percben hátrányba került, és a közelről a kapuba találó Shawnek révén csak a 90. percben egyenlített.


Soproni Liga 27. forduló:

Győri ETO FC-Budapest Honvéd 2-2 (0-1)
Gól: Bajzát (64.), Varga (72.), ill. Diego (25.),
Dobos (63., 11-esből)
Kiállítva: Völgyi (75., Győr)

Tatabánya–ZTE FC 0-2 (0-2)
Gól: Waltner (3.), Miljatovic (29.)

Vasas-Kaposvár 1-2 (1-1)
Gól: Lázok (33.), ill. Alves (16., 11-esből), Oláh (68.)

REAC-BFC Siófok 4-2 (2-0)
Gól: Somorjai (1.), Torma (45., 51., 63.), ill. Melczer (47.), Magasföldi (75.)

FC Fehérvár-DVTK-Borsodi 3-1 (0-0)
Gól: Sitku (57.), Dvéri (81.), Nagy D. (90.), ill. Pintér (69.)

NB II, Keleti csoport, 27. forduló:
Ferencváros-Tököl 1-1 (0-0)
Gól: Shaw (90.), ill. Kurucsai (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik