Élet-Stílus

FTC: megérkezett a pénz, jön a klubreform

Pénteken megérkezett a Ferencváros Torna Club bankszámlájára az angol befektetőtől a tulajdonjogért járó 2,3 milliárd forint - jelentette be Rieb György klubelnök. A jövőben Terry Robinson, a Sheffield United elnöke felügyeli majd a Fradinál végbemenő változásokat, és egy eredményes klub felépítése a cél.

Az angolok 95 százalékos tulajdonrészt szereztek az egyesületben, a fennmaradó öt százalék maradt a Fradié, ez meghatározott kérdésekben vétójogot biztosít a klub számára. Rieb György elnök kijelentette: ezzel megmenekült a klub, amelynek adóssága 1,7-1,8 milliárd forint, és a klub első embere ehhez hozzátette: először a múltat kell rendezni, a tervek szerint június közepéig minden adóságát törleszti az FTC.

A ferencvárosi vezető azt is elmondta, hogy szerződésben rögzítették, milyen kérdésekben van beleszólási joga a klubnak.

„A legfontosabb talán az, hogy nem változhat az egyesület címere, színe, a stadion nem költöztethető máshova, ezen kívül még rengeteg egyéb feltételt is meghatároztunk, ezek azonban üzleti titoknak minősülnek” – mondta Rieb. Majd arról szólt, hogy május végén kerül majd sor az FTC Labdarúgó Zrt. közgyűlésére, amelyen új, nyolctagú igazgatótanácsot választanak, és ebben három helyet a Ferencváros Torna Club képviselői foglalnak majd el.

„Azt gondolom, ez is mutatja, mennyire korrekt a kapcsolatunk az angolokkal, hiszen az ötszázalékos kisebbségi tulajdonrész mellé sokkal kevesebb hely járna nekünk, de a szigetországiak azt szeretnék, hogy minél eredményesebben tudjunk együttműködni, ezért több olyan személynek biztosítanak helyet, akik ismerik az itthoni körülményeket” – így Rieb.

Már a jövőt építik (ftc.hu)

Már a jövőt építik (ftc.hu)

Terry Robinson, az angol Sheffield United elnöke felügyeli a Ferencvárosnál végbemenő változásokat. A cél – minél előbb – egy eredményes klub felépítése. „Ez több lépésben valósítható csak meg. Fejleszteni kell az infrastruktúrát, a klubot és persze a futballcsapatot. Mindenkinek a segítségére szükségünk van, szeretnénk együttműködni a szurkolókkal is, ugyanakkor eleinte lesznek olyan népszerűtlen döntéseink is, amelyek bizonyára nem tetszenek majd egyes drukkercsoportoknak. Ezeket a konfliktusokat azonban muszáj felvállalnunk a sikeres jövő érdekében. Az FTC legnagyobb értéke jelenleg a múltja, azért dolgozunk, hogy a jövője is fényes legyen” – mondta Robinson.

A sportvezető hangsúlyozta: nagyon fontos az akadémiai rendszer kiépítése, a fiatal tehetségek megfelelő képzése. „Szeretnénk minél több fiatal, saját nevelésű magyar játékost szerepeltetni, de csak velük nem érhetjük el céljainkat, ezért nyáron érkeznek külföldi futballisták is a klubhoz. A távlati cél a BL-szereplés, de ez nagyon messze van, mindig csak egy lépést szabad előre gondolkozni, ez pedig a feljutás kiharcolása a következő szezonban. Úgy gondolom, mindenki számára egyértelmű, mennyire nehéz a másodosztályban megszerezni az első helyet” – tette hozzá Robinson, aki három napig marad Budapesten, ezalatt az FTC vezetőivel közösen elkészítik azt a munkatervet, amely alapján elkezdődik a klub átalakítása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik