Élet-Stílus

Final Four: döntőben Kásásék

A magyar bajnok Vasas öt góllal kikapott a Jug Dubrovniktól a férfi vízilabda Euroliga barcelonai elődöntőjében, így szombaton a horvát Mladost Zagreb ellen játszhat a harmadik helyért. A döntőben így is lesz kiért izgulnunk, a Pro Recco csapatában három magyar világklasszis száll harcba a legrangosabb klubtrófeáért.

Barcelonában elképesztő körülmények között elsőként a Pro Recco-Mladost Zagreb összecsapást rendezték meg. A mérkőzés hatalmas esőben és viharos erejű szélben kezdődött, és csak 1-1-ig volt izgalmas: az olaszok – Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert 1-1 góljának is köszönhetően – elhúztak 6-1-re. Még a nagyszünet előtt a Mladost visszakapaszkodott ugyan 6-3-ra, de az emberelőnyös helyzetek sorozatos kihagyása megbosszulta magát, és a Pro Recco Madaras második találatával már 9-3-ra vezetett a negyedik negyed előtt. A rengeteg kiállítással tarkított összecsapás záró nyolc percében némileg szépített az összképen a Mladost, de csak a különbséget volt képes csökkenteni, az így is egyértelmű vereséget elkerülni nem tudta.

Borzasztó rajt

A magyar-horvát duó csatája Vasas-fölélövéssel, illetve Jug-kapufával indult, majd hasonló folytatás következett: kimaradt helyzetek itt is, ott is, míg a dubrovnikiak “belőtték” magukat: előbb egy jobb felső sarkos, majd egy középen a léc alá zúduló bombával előnyhöz jutottak. Változatlanul szakadó esőben és erős szélben egy centergóllal a második játékrész elején már 3-0 volt “oda”, majd a negyedik horvát találat is megszületett, úgy festett, egyre nagyobb bajba kerül a Vasas.

Kevés gólt lőtt a Vasas (MTI)

Kevés gólt lőtt a Vasas (MTI)

Aztán végre élt a sokadik emberelőny kínálta eséllyel az angyalföldi alakulat: Heinrich Dávid a hosszú felsőbe vágta a labdát, majd Mátyás Zoltán akciógóllal zárkóztatta közelebb a piros-kékeket (2-4). Kár, hogy az előzőleg két ziccert is hárító Nagy Viktornak a nagyszünet előtt közvetlenül már nem volt szerencséje: egy távoli pattintás alaposan megtréfálta, így 5-2-es Jug-vezetésnél következett a harmadik nyolc perc.

Hamar elhalt a remény

A horvát mulasztásokra két magyar gól volt a válasz: a megúszó Varga testvérek közül Dániel passzolt Dénesnek, aki közelről bevette a rivális kapuját, majd Mátyás keze “sült el” másodszorra is (4-5). Csakhogy mielőtt még reményteljesebbé válhatott volna a helyzet, jött a viszontválasz, méghozzá háromszorosan is a dubrovnikiak részéről (4-8).

Az utolsó negyedben, a rendkívül lelkes Vasas-tábor harsány támogatását maga mögött tudva – és főképpen hallva – Földi László legénysége megpróbált visszajönni, de sehogy sem akart magyar gól születni.

Bő öt perccel a vége előtt az ifjabbik Varga testvér fórból végre eredményes volt (5-8), de hasonlóképpen cselekedtek saját emberelőnyüknél a horvátok is, ráadásul ők kétszer egymás után játszották tökéletesen végig a plusz egy emberes szituációt (5-10). Mátyás még szépített, de érkezett egy újabb Jug-gól, így felettébb sima vereség lett a vége (6-11).

„Az elején 4-0-ra elhúzott az ellenfél, és a hátrány után futottunk az egész meccsen. Fel is tudtunk jönni 5-4-re, de rengeteg energiát kellett mozgósítanunk ehhez, s ez az energia hiányzott a végén. A számos emberhátrány is sokat kivett belőlünk. Pontatlanabbul játszottunk, mint szoktunk, és ennek következményeként kaptunk ki. Azért lett ilyen nagy a különbség, mert muszáj volt kockázatot vállalni. A kidolgozott helyzeteket kihagytuk és azt a Dubronvik megbüntette. Készülünk a holnapi mérkőzésre és megpróbáljuk a Mladostot megverni egy sokkal de sokkal pontosabb játékkal” – mondta az MTI-nek Földi László, a magyar bajnok vezetőedzője.

Final Four, 2. elődöntő:
Jug Dubrovnik (horvát) – TEVA-VasasPlaket 11-6
A magyar góldobók: Mátyás 3, Varga Dénes 2, Heinrich 1

Pro Recco (olasz) – Mladost Zagreb (horvát) 9-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik