Élet-Stílus

Rosicky kihagyja az Európa-bajnokságot

Ami valószínűsíthető volt, az most biztossá vált: az Arsenal sztárja, Tomas Rosicky nem szerepelhet a Európa-bajnokságon a cseh válogatottban.

Az Arsenalban futballozó 27 éves játékos még januárban szenvedett térdsérülést, azóta nem is lépett pályára.

„Nem tudok játszani a kontinensviadalon. Ráadásul aligha úszom meg a műtétet. Ezen a jövő hét elején esek át” – jelentette be a sérüléssel bajlódó labdarúgó. Rosicky eddig 68 meccsen 19 gólt szerzett a nemzeti csapatban, amelynek kétségkívül az egyik legnagyobb klasszisa, kiváltképp, hogy Pavel Nedved a 2006-os világbajnokság után szögre akasztotta a címeres mezt.

Eb helyett operáció (football.co.uk)

Eb helyett operáció (football.co.uk)

Minekután kérdéssé vált Rosicky Eb-szereplése Karel Brückner cseh szövetségi kapitány a fejébe vette, hogy megpróbálja visszacsábítani a csapathoz Nedvedet. Amennyiben ez kisebb csodával felérően nem sikerülne, úgy a kontinensviadalon Marek Matejovsky (Reading) vagy Jaroslav Plasil (Osasuna), esetleg David Jarolim (Hamburg) kezébe kerülhet a karmesteri pálca.

A cseh labdarúgó-válogatott a nyitónapon, június 7-én a társrendező Svájccal találkozik, majd a csoportküzdelmek során a portugálokkal, valamint a törökökkel is megmérkőzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik