Élet-Stílus

Németh-parádé a rájátszás fináléjában

Egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét Németh Krisztián az Aston Villa 3-0-s legyőzéséből a tartalékbajnokság rájátszásának a fináléjában. A Liverpool nagycsapatának a trénere, Rafael Benítez is megnézte az összecsapást.

A Liverpool tartalékcsapata a bajnokság északi csoportjának megnyerése után a déli győztessel, az Aston Villával mérkőzött meg az országos bajnoki címért az Anfield Roadon.

Németh Krisztián mellett Gulácsi Péter is a kezdőben kapott helyet, Simon a mérkőzés hajrájában csereként jutott szerephez. A több Premier League-ben is megfordult játékossal érkező Aston Villa kezdett jobban az Anfield Roadon, de a hazai csapat már a 10. percben vezetést szerzett. Jordy Brouwer ugratta ki a magyar támadót, aki a tizenhatos sarkától kilőtte a hosszút.

Németh (b) a bajnokcsapat egyik legjobbja volt (MTI)

Németh (b) a bajnokcsapat egyik legjobbja volt (MTI)

A vezető gól megszerzése után átvette a mérkőzés irányítását a hazai együttes, az Aston Villa csak a szünet után szabadult ki a liverpooli tartalékok szorításából. A birminghamiek egyre veszélyesebben támadtak, egy óra elteltével csak a kapufa mentette meg Gulácsi Pétert a Liverpool hálójában.

A 66. percben aztán végleg eldöntötte a finálét a Liverpool: Németh adta vissza a kölcsönt Brouwernek, aki élt is a lehetőséggel. A kegyelemdöfést negyedórával a lefújás előtt Lucas adta meg a Villának. A kispadon kezdő Simont a 86. percben cserélték be.

A Liverpool hivatalos honlapján Némethet választották a mérkőzés a legjobbjának. A lap kommentárja szerint a magyar támadó góljával és asszisztjával ismét bebizonyította, hogy a kapu előtt pótolhatatlan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik