Élet-Stílus

Csapatot keres Davidson

Kedden véget ért a Super Aguri haláltusája, már a hétvégi Török Nagydíjon sem állnak rajthoz az istálló autói. Az egyik hoppon maradt pilóta, Anthony Davidson még nem szeretné elhagyni a Forma-1-et, bízik abban, hogy sikerül máshol versenyeznie.

A Super Aguri csapat kedden végleg lehúzta a rolót, de pilótájuk, Anthony Davidson, aki csak második teljes idényét kezdte idén az F1-ben, még nem akarja elhagyni a száguldó cirkuszt.

Davidson annak ellenére, hogy eddig csak 25 nagydíjon állt rajtoz, rutinos pilótának számít, ugyanis már 2001 óta a Honda tesztpilótája volt, mire 2007-ben állandó helyet kapott az Agurinál. A 29 éves angol most még nem is akar lemondani a versenyzésről, és egyelőre nem gondol arra, hogy más sorozatban próbáljon szerencsét.

Átülne egy másik autóba (vezess.hu)

Átülne egy másik autóba (vezess.hu)

“Bízom a versenyzői képességeimben, és biztos vagyok benne, hogy a dolgaim jobbra fordulnak. A Forma-1 az elsődleges most, és a jövőben is. Ezt kell csinálnom, ehhez értek. Szeretnék egy igazi esélyt kapni, hogy jól csinálhassam. Úgy érzem, hogy még nem végeztem itt, ide tartozom” – mondta a BBC-nek a pilóta.

“Az ember csak akkor érzi igazán, hogy mennyire szereti, amikor elveszíti a lehetőséget. De sosem tudhatjuk, hogy mi történik, ez egy hullámvasút, most épp lefelé tart, de holnap már újra az emelkedőn lesz” – tette hozzá.

Davidson szerint a mezőny tíz csapatra való csökkenése azt mutatja, hogy a kis privát csapatok ideje lejárt a Forma-1-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik