Élet-Stílus

Van Basten kihirdette bő keretét

Marco van Basten, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a nyári Európa-bajnokságra készülő, egyelőre 30 fős bő keretét.

A játékosként Európa-bajnok Marco Van Basten 30 fős névsort állított össze, május 16-án ezt legfeljebb 26-ra csökkenti, és legkésőbb május 28-ig kell előállnia a végső, 23-as kerettel.
A 43 éves szövetségi kapitány a most nyilvánosságra hozott játékoslista kapcsán megjegyezte: a változás jogát fenntartja.

„Bármi történhet még a következő hetekben, megsérülhetnek és formán kívül kerülhetnek labdarúgók” – nyilatkozta Van Basten, aki az Eb után az Ajax vezetőedzőjeként folytatja karrierjét.

Marco van Basten játékosként már nyert Eb-t  (Getty)

Marco van Basten játékosként már nyert Eb-t (Getty)

A holland válogatott június 9-én esedékes, Olaszország elleni Eb-rajtig több edzőmérkőzést is vív: május 24-én Ukrajnával, május 29-én Dániával, június első napján pedig Walesszel csap majd össze. A osztrák-svájci Európa-bajnokságon az olasz mellett a francia és a román válogatott lesz az „Oranje” ellenfele a csoportkörben.

A hollandok bő kerete
Kapusok:
Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax ), Henk Timmer (Feyenoord), Sander Boschker (Twente)

Védők:
Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Joris Mathijsen (Hamburg), Mario Melchiot (Wigan Athletic), Andre Ooijer (Blackburn Rovers).

Középpályások:
Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (Twente), Nigel de Jong (Hamburg SV), Denny Landzaat (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburg), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar).

Csatárok:
Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik