Élet-Stílus

Husztiék kiütötték otthon a Cottbust

Huszti Szabolccsal a soraiban a Hannover hazai pályán három góllal nyert a Hansa Rostock ellen a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában. Hajnal Tamásék döntetlent játszottak a Cottbusszal, a címvédő Stuttgart pedig végleg lemondhat a jövő évi BL-szereplésről, miután kikapott Dortmundban, a Schalke pedig a Bochum otthonában győzött.

Minimum egy napra megszerezte a német élvonali labdarúgó-bajnokságban a tabella második helyét a Schalke együttese, amely kedd este idegenben verte 3-0-ra a Bochumot. A gelsenkirchenieknél elsősorban Rakitic villogott: a horvát válogatott két gólpasszal és egy góllal vette ki a részét a Bochum legyőzéséből.

Az összecsapást megtekintette a Schalkét a nyártól irányító Fred Rutten, aki az ideiglenesen, a szezon végéig megbízott Büskens-Mulder-duótól veszi át a posztot. A holland szakember elégedett lehetett a látottakkal, hiszen leendő csapata csak az első 20 percben hagyta érvényesülni a bochumiakat, a folytatásban azt történt a pályán, amit a királykékek akartak.

Talajgyakorlat a KSC-Cottbus meccsen (dpa)

Talajgyakorlat a KSC-Cottbus meccsen (dpa)

A Schalke a 3-0-s győzelemmel bebiztosította a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplését, már csak az a kérdés, hogy közvetlenül (második hely), vagy selejtezőkön keresztül (harmadik hely) jutnak a „húsosfazék” közelébe. Jelenleg a kékek a második helyen tanyáznak, de az egyelőre egy ponttal kevesebbet gyűjtő Werder Bremen szerda este visszaveheti az ezüstérmes pozíciót. Ehhez győzniük kell az egyik közvetlen rivális, a Hamburg otthonában.

Kedd este két magyaros csapat is bekapcsolódott a 32. forduló küzdelmeibe. Hajnal Tamás és a Karlsruher SC otthon fogadta a kiesés ellen küzdő Cottbust, és egy langyos meccsen 1-1-es döntetlenre végzett. A hazaiak egyenlítő találata a magyar válogatott középpályás szabadrúgásából született. Huszti Szabolcs csapata, a Hannover simán elverte a tökutolsó Hansa Rostock együttesét, és ezzel ha csak 24 órára is, de felkapaszkodott a tabella hetedik helyére.

Bundesliga, 32. forduló:
Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 3-2
Gól: Tinga (35.), Frei (59., 79.), illetve Gomez (55., 83.)

VfL Bochum-Schalke 04 0-3
Gól: Asamoah (34.), Rakitic (67.), Bordon (85.)

Karlsruhe-Energie Cottbus 1-1
Gól: Buck (65.), illetve Rivic (60.)

Hannover 96-Hansa Rostock 3-0
Gól: Balitsch (19.), Rosenthal (47., 87.)

Szerdai meccsek:
Hamburger SV-Werder Bremen 20 ó
Bayer Leverkusen-Hertha BSC 20
Bayern München-Arminia Bielefeld 20
Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg 20
1. FC Nürnberg-MSV Duisburg 20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik