Élet-Stílus

Véget ért a Super Aguri haláltusája

A Super Aguri kedden közleményében jelentette be, hogy a csapat elhagyja a Forma-1-et, a történet véget ért. A hétvégi Török Nagydíjon már csak 10 csapat autói lesznek ott rajtrácson.

Véger ért a hetek óta húzódó bizonytalanság, a csapatfőnök-alapító, Aguri Suzuki közleményben jelentette be, hogy a Super Aguri csapat autói nem versenyeznek tovább.

“Hogy valóra válthassam álmomat, 2005 novemberében pályáztam az FIA-nál egy helyre a Forma-1-es világbajnokságban. Azóta két évet és négy hónapot töltöttünk el a Super Aguri F1-gyel, de most szomorúan kell közölnöm, hogy a mai nappal a csapat minden tevékenységét felfüggeszti” – írja Suzuki.

Super Aguri 2005-2008 (vezess.hu)

Super Aguri 2005-2008 (vezess.hu)

A csapatfőnök kiemeli, hogy a Super Aguri mindössze a 22. futamán pontot tudott szerezni, a nehézségekért pedig elsősorban a tavaly év közben távozott főszponzort, az SS United olajtársaságot teszi felelőssé. Ugyancsak az okok közé sorolja, hogy a kasztnik adásvételét végül nem engedélyezték.

“A Honda segítségével sikerült még egy darabig tovább működnünk, azonban a körülmények miatt nehéz volt a folytatás alapjait megteremteni, ezért arra jutottam, hogy elhagyjuk a Forma-1-et.”

“Szeretnék köszönetet mondani a Hondának, a Bridgestone-nak, a szponzoroknak, és mindenkinek, aki tanácsokkal segített minket különböző helyzetekben az elmúlt években. Köszönöm a csapat dolgozóinak a kifogyhatatlan lelkesedést, és azt, hogy mindig a legjobbat nyújtották, Anthony Davidsonnak, hogy a nehéz körülmények ellenére is mindig mindent beleadott, Takuma Satónak, aki a kezdetektől fogva keményen küzdött, és vezette a csapatot, és végül a rajongóknak, akik világszerte szurkoltak a Super Agurinak” – áll a japán csapatfőnök “búcsúüzenetében”.

A Super Aguri kiesésével a hétvégi Török Nagydíjon már csak 10 csapat 20 autója indul majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik