Élet-Stílus

Henry: maradok Barcelonában

Cáfolva a távozásáról szóló híreket, a tavaly nyáron az Arsenaltól megvásárolt francia klasszis bejelentette, hogy a következő szezonban is marad az FC Barcelonában.

A francia válogatott hosszas huzavona után tavaly nyáron 24 millió euró ellenében igazolt a katalán sztárcsapathoz. Thierry Henry nagy reményekkel érkezett, de az elmúlt hónapokban nem úgy szerepelt, ahogyan azt a klub vezetői és a szurkolók szerették volna. A világ- és Európa-bajnok sztár 27 bajnoki meccsen mindössze kilencszer volt eredményes.

Jövőre még marad

A nehézségek miatt több helyről olyan hírek láttak napvilágot, hogy a 30 éves csatár a szezon végén otthagyja a klubot. Jelentkezőkben nem is volt hiány, az angol sajtó úgy tudta, hogy Henry mindenképpen a Premier League-ben folytatta volna a pályafutását – a Newcastle Unitednél vagy egykori klubjánál az Arsenalnál.

Bizonyítani akar Spanyolországban (goal.com)

Bizonyítani akar Spanyolországban (goal.com)

Henry a napokban a Le Parisiennek beszélt a terveiről, és leszögezte, hogy nem akar távozni. „A szerződésemből még három év van hátra a Barcelonánál. Nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, de az biztos, hogy a következő szezonban még Barcelonában maradok” – mondta a francia sztár

35 millió euró Villáért

A bajnok Real Madridban folytathatja évi nettó ötmillió eurós fizetésért David Villa, az idei spanyol futballkupában győztes, ám a bajnokságban a kiesés szélére sodródott, amellett anyagi csőd is fenyegette FC Valencia egyik legjobbja – értesült a madridi Marca.

A sportnapilap internetes oldalán azt írta, hogy a királyi gárda klubvezetése – az aláírásért cserébe – öt évre szóló szerződést ajánl a 26 éves csatárnak, aki a Real anyagilag leginkább megbecsült sztárjainak, a csapatkapitány Raúlnak és a kapusklasszis Iker Casillasnak a kategóriájába kerülne. A kínált summa csaknem háromszorosa annak, amennyit Villa keres az asturiai együttesnél, jóllehet a kétmillióhoz közelítő javadalmazásával is a Valencia legjobban fizetett csillagai közé tartozik.

A Marca úgy tudja, hogy a két klub között már meg is kezdődtek a tárgyalások Villa átigazolása ügyében, és a licit igen magasról indul, mivel a Valencia 35 millió eurós lelépési díjat szabott a támadó elengedése fejében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik