Élet-Stílus

Megfenyegették és elküldték a verekedő Fradi-csatárt

Az öltözőben egy odatévedt szurkolót leütő Edouard Ndjodótól elköszönt a Ferencváros. A kameruni légiós most visszatér a klubjához, a Honvédhoz.

A Nemzeti Sport információi szerint a Ferencváros felbontotta Edouard Ndjodo kölcsönadási szerződését, így a kameruni labdarúgó, aki vasárnap a Fradi öltözőjében arcon ütött egy drukkert, visszatér a klubjához, a Budapest Honvédhoz. A további sorsáról pedig a szezon végén születhet döntés.

A sportnapilap megpróbálta szóra bírni a játékost az incidens kapcsán, ám ő erről nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott, nagyon ideges volt, dühítette, hogy a Tuzsér ellen megnyert meccsen is folyamatosan szidták a szurkolók. Ndjodo később, az ominózus ütés után még életveszélyes fenyegetést is kapott.

„Hallottam, hogy néhány szurkoló megfenyegetett, nehogy ki merjem dugni az orromat az Üllői útra. Ennek viszont már semmi jelentősége. Hogy mi lesz velem a jövőben, nem tudom, majd meglátjuk…” – magyarázta a 23 éves csatár, aki 12 gólt szerzett a szezonban.

Már nem a Fradi játékosa (ftc.hu)

Már nem a Fradi játékosa (ftc.hu)

A botrányos ügy újabb közlemény kiadására késztette klubot.
„Az FTC minden szakosztálya egyaránt elkötelezett, hogy a 109 éves klub hírnevét ne érhesse csorba, a sport egyes területén bennünket érő kudarcok ne hatalmazhassák fel a sportolókat és a szurkolókat, hogy önbíráskodással nehezen gyógyuló morális sebeket okozzanak szeretett egyesületünknek” – olvasható a közleményben. Ebben a vezetők kifejtik, hogy az úgynevezett szurkolói kártya bevezetésére mind nagyobb igény mutatkozik, ezzel ugyanis távol tarthatóak azok, akik „az alapvető emberi, alkotmányos és morális kereteket betartani képtelenek.”

A Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége saját internetes oldalán olvasható közleményben elismeri, a szurkolóknak nincs helyük az öltözőben, ugyanakkor leszögezi: vasárnap a Fradi-drukkerek nem verekedni mentek, és nem is bántottak sekit sem.

A Njdodo-afférról is újabb részletek olvashatóak: „Néhányan odamentek a Fradi buszához, köszönteni a játékosokat, valamint elmondani nekik a véleményüket. Njdodo már a buszról leszálltában több szurkolót ‘le…’ (itt egy vulgáris szó áll – az FN-szerk.), egyezményes jeleket mutatva. A játékosok bementek a székházba. Négyen-öten indultak utánuk, hogy kikérjék maguknak az obszcén gyalázkodást. Hárman mentek az öltöző elé, illetve az öltözőbe. Kiabálás, üvöltözés, csitítgatás, békítgetés, kisebb, távolságtartó lökdösődés. Majd kilépett Njdodo a többiek közül, és leütötte ököllel az egyik szurkolót.”

A megütött ferencvárosi drukker, akinek felszakadt, valamint bedagadt a szája (róla kép itt található), látleletet vetetett a sérüléséről, ugyanakkor egyelőre nem tett feljelentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik