Élet-Stílus

Bevetésre készülnek a zöldgerillák

Kertészkommandók szállják meg az országot június 5-én éjszaka, hogy a Zöld Vadművelet 2.0 keretében kitakarítsák és kizöldítsék környezetünket. Az akció a környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódik.

Tavaly júniusban egyetlen éjszaka alatt, néhány maroknyi zöld aktivista segítségével indult a gerillakertész akció a fővárosban és három megyeszékhelyen, Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán. Másnap – a Környezetvédelmi Világnapon – zöld meglepetés fogadta a városlakókat: zöld aktivisták követtek el mindent, hogy a beton- és kőfelületek közé apró kertészkedéssel egy kis életet leheljenek.

Képgaléria a 2007-es Vadműveletről

Képgaléria a 2007-es Vadműveletről

Idén a hagyomány folyatódik, április 22-én, a Föld napján kezdődött a „zöldgerillák” toborzása a Zöld Vadművelet 2.0-ra. Az akció résztvevői gerillakertészeti haditerveikkel egy erre a célra létrehozott weboldalon jelentkezhetnek. Az akcióban az vehet részt, akinek a terve megfelelően átgondolt, megalapozott, és megfelelően szolgálja környezete zöldülését. A végrehajtás után minden önkéntes aktivista vagy erre szerveződött csapat feltöltheti saját lakóhelyén véghezvitt akcióját, egy előtte/utána fotósorozattal.

A legjobb öt haditervhez a szervező Hegyalja Fesztivál anyagi támogatást ad, de egyenpólót és szakmai tanácsokat minden résztvevő kap majd. További nyeremények is várhatók, hiszen a legérdekesebb megvalósult és jól dokumentált projekteken dolgozókat ingyenes fesztiválbérletekkel vagy tokaji bortúrával ajándékozzák meg. Jelentkezni május 22-ig lehet, az akciók a környezetvédelmi világnapon, június 5-én indulhatnak, szintén egy hónapon keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik