Élet-Stílus

Búcsút intett Jens Lehmann

Öt év után idén nyáron otthagyja Jens Lehmann az Arsenal labdarúgócsapatát. A német válogatott első számú hálóőre egyelőre maga sem tudja, hogy a júniusi kontinenstornát követően folytatja-e a pályafutását, és ha igen, akkor hol.

Az Arsenal utolsó hazai bajnokiján Arsene Wenger, a londoniak trénere a 71. percben beküldte védeni Jens Lehmannt, hogy a csapat szurkolói búcsút vehessenek a kapustól. Az Emirates-stadion közönsége hatalmas tapssal fogadta Lehmannt, aki hiba nélkül tette a dolgát az Everton ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen. Az összecsapást követően a francia mester bejelentette, hogy a következő szezonban már nem náluk véd Lehmann.

„Megérdemelte az ovációt, kijár neki a tisztelet. A nálunk töltött öt év alatt hihetetlen profi volt a hozzáállása” – nyilatkozta a német kapusról Wenger.

Utoljára védett az Arsenalban (Sport1)

Utoljára védett az Arsenalban (Sport1)

Lehmann a 2003/2004-es szezon elején igazolt a Borussia Dortmundtól a londoni klubhoz. Rögtön az első évében veretlenül nyerték meg a bajnokságot, egy évvel később pedig az FA-kupát hódították el az Ágyúsok. 2006-ban a Bajnokok Ligája döntőjében a német kapus negyedóra után piros lapot kapott Samuel Eto’o buktatásért, és a londoniak 2-1-re kikaptak a Barcelonától.

Az idei szezon elején több hajmeresztő bakija miatt Wenger leültette a kispadra, és csak elvétve kapott szereplési lehetőséget. Lehmann ezt jó pár alkalommal szóvá is tette, hol a francia mestert, hol az elé tett Manuel Almuniát kritizálva.

A német portás az Everton elleni összecsapást követően nem tudta az újságíróknak megmondani, hogy a nyári Európa-bajnokság után folytatja-e: „Jó lenne tovább játszani, legalábbis most ezt érzem. De az is elképzelhető, hogy az Eb után megváltozik a véleményem. Meglátjuk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik