Élet-Stílus

Talmácsi az első sorban

A nyolcadliteres géposztály világbajnoka, Talmácsi Gábor az első sorból, a negyedik rajtkockából startolhat a vasárnapi Kínai Nagydíjon. A pole pozíciót a brit Bradley Smith szerezte meg, aki négy edzésből hármat megnyert az idén.

Talmácsi Gábor pénteken, az első időmérőn az ötödik helyet csípte meg, a szombati szabadedzésen viszont csak a hetedik volt. A második kvalifikációs edzésen elején ugyanakkor javított tegnapi időredményén, és ezzel a harmadik helyre jött fel.

Nicolas Terol a végén „átrendezte” az élbolyt, a spanyol a második helyig kapaszkodott fel – s csak 28 ezreddel kapott ki a győztes Bradley Smithtől -, így Talma egy hellyel hátrébb került, negyedik lett, míg harmadikként a francia Mike di Meglio zárt.

Az időmérőt megnyerő fiatal brit pilóta, Smith idei, egyben karrierje harmadik edzéselsőségét szerezte meg – csupán Estorilban bukta el a pole-t. Kínában az első időmérőt az élen abszolváló német Stefan Bradl csak szenvedett szombaton, és a vb-éllovas olasz Simone Corsinak sem ment, olyannira, hogy előbbi a nyolcadik, utóbbi csak a 11. helyről indulhat majd.

Talmácsi Gábor az első sorból rajtolhat (MTI)

Talmácsi Gábor az első sorból rajtolhat (MTI)

Talma bizakodva várja a vasárnapi versenyt, melyen az időjósok szerint nem elképzelhetetlen, hogy esni fog az eső. „Ezen a pályán nehéz meglógni a többiektől, lévén az egyenes több mint egy kilométer hosszú, úgyhogy remélem, az utolsó körökre marad a döntés. Akkor pedig bármi megtörténhet. Van még mit állítanunk a gépen. Ha minden rendben lesz, összejöhet a dobogós helyezés” – nyilatkozta honapján Talmácsi, aki három futamot követően a 12. helyen áll a vb-pontversenyben.

A királykategóriában, a Moto GP-ben némi meglepetésre az amerikai Colin Edwards nyerte az időmérőt, az olasz Valentino Rossi és a címvédő ausztrál Casey Stoner előtt, míg a szombaton hatalmasat bukott, számos sérülést szenvedett spanyol Jorge Lorenzo hősiesen, összeszorított fogakkal küzdve a negyedik rajthelyet szerezte meg. A 250-es géposztályban a spanyol Alvaro Bautista maradt a mezőny élén, Tóth Imre pedig a 22. helyről várja a rajtot.

125 kcm, rajtsorrend:
1. Bradley Smith (brit, Aprilia) 2:12.364
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 2:12.392
3. Mike di Meglio (francia, Derbi) 2:12.905
4. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:13.012
5. Andrea Iannone (olasz, Aprilia) 2:13.147
6. Joan Olive (spanyol, Derbi) 2:13.149

A vasárnapi futam magyar idő szerint 6 órakor kezdődik.

Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik