Élet-Stílus

Még nem bajnok a Bayern München

Mivel a Werder Bremen nyerni tudott a német labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában, elmaradt a bajnokavatás, legalábbis egyelőre, ugyanakkor a Wolfsburgba látogató Bayern München vasárnap könnyen aranyérmes lehet.

A listavezető Bayern München csak vasárnap lép pályára a Bundesliga 31. fordulójában (a 7. helyen álló Wolfsburg vendége lesz), de már szombaton bajnok lehetett volna, amennyiben sem Werder, sem a Schalke nem szerzi meg a három pontot.

Nos, előbbi csapat esetében teljesült a feltétel, a „királykékek” ugyanis saját közönségük előtt 1-1-et játszottak a Hannoverrel. Huszti Szabolcs kezdő volt a vendégeknél, és a 91. percben cserélte le az edzője. Már a meccs elején, a 8. percben megszerezte a vezetést a Hannover, midőn Arnold Jan Bruggink szabadrúgásból a bal alsó sarokba lőtt. Eleinte Mike Hankét tüntették fel gólszerzőnek, de a visszajátszásból kiderült, a kapu előtt helyezkedő csatár nem ért hozzá a labdához.

A Schalke még a szünet előtt egalizált. A török Halil Altintop villant, a kivetődő Robert Enke fölött a kapu közepébe emelt. A folytatásban itt is, ott is akadtak helyzetek – Bruggink például a kapufát találta el -, de az eredmény már nem változott.

A Werder hozta a kötelezőt (AFP)

A Werder hozta a kötelezőt (AFP)

A Werder Bremen a bennmaradásért harcoló Energie Cottbust fogadta, de hiába játszott fölényben, sokáig képtelen volt betalálni. Aztán a hajrához közeledve Markus Rosenberg és Hugo Almeida révén 12 perc alatt kétszer is beköszönt, így kilenc pontra megközelítette az éllovast, és ezzel elódázta a bajnokavatást Münchenben. A brémai csapatnak matematikailag ugyanis még van esélye arra, hogy a tabella élére kerüljön.

A Német Kupát már elhódító Bayern azonban vasárnap bebiztosíthatja 21. bajnoki elsőségét, ha legalább egy pontot szerez Wolfsburgban.

A magyaros rangadón a Hertha BSC hazai pályán két góllal nyert a Karlsruhe ellen. A vendégeknél Hajnal Tamás végigjátszotta a találkozót (ugyanakkor kihagyott egy nagy helyzetet, majd a második hazai gól előtt ő veszítette el a labdát), míg a berlinieknél Dárdai Pál a 81. percben lépett pályára. A Hertha a 12., a Karlsruher 10., a Hannover pedig a nyolcadik helyen áll.

Bundesliga, 31. forduló:
Hansa Rostock-Hamburger SV 1-3 (0-2)
Gól: Mathijsen (76., öngól), ill. Olic (18., 51.), Van der Vaart (27.)

Arminia Bielefeld-VfL Bochum 2-0 (0-0)
Gól: Mijatovic (70.), Kamper (90.)

Schalke 04-Hannover 96 1-1 (1-1)
Gól: Halil Altintop (40.), ill. Bruggink (8.)

Werder Bremen-Energie Cottbus 2-0 (0-0)
Gól: Rosenberg (67.), Hugo Almeida (79.)

VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 4-1 (3-0)
Gól: Bastürk (3., 18.), Gomez (6.), Cacau (47.), illetve Amanatidisz (63.)

Hertha BSC-Karlsruhe 3-1 (2-0)
Gól: Kacar (25.), Pantelics (31.), Skacel (87.), ill. Kapllani (53.)

Pénteken játszották:
Borussia Dortmund-1. FC Nürnberg 0-0

Vasárnapi program:
VfL Wolfsburg-Bayern München, 17:00
MSV Duisburg-Bayer Leverkusen, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik