Élet-Stílus

Szezonvégi kiárusítás Valenciában

Kiárusítja legjobbjait a csődközeli állapotba jutott FC Valencia spanyol labdarúgóklub, amelynek élvonalbeli csapatát egyre inkább a kiesés réme fenyegeti.
“Immár egyetlen játékosunk sem eladhatatlan, valahogy rendbe kell tennünk az anyagi helyzetünket” – utalt Juan Sanchez menedzser arra, hogy a nyáron még bajnokaspiránsként emlegetett egyesület a szezonban 50 millió eurót költött futballistákra és további 10 milliót a négy, nála szerencsét próbáló vezetőedzőre.
Az új stadion építése a vártnál többe kerül, és az egyesület egyelőre még nem talált vevőt a régi aréna (Mestalla) ingatlanjaira. A megszorítások miatt szakadtak meg a tárgyalások a Valencia vezetői által kinézett Marcelino García Torallal is. A Racing Santander edzője azonnal visszavonulót fújt, amikor megtudta, hogy az egyesület eladja a legjobb futballistáit.
A kupagyőzelem volt az elfuserált szezon csúcspontja (imago)

A kupagyőzelem volt az elfuserált szezon csúcspontja (imago)

A tabella 15. helyén tanyázó és a kiesőzónától csak 4 pontra lévő Valencia sürgősen meg kíván szabadulni a válogatott David Villától, Joaquintól és David Silvától, valamint fontolgatja a német kapus, Timo Hildebrand eladását is. Utóbbi esetben nyártól komoly gondok adódhatnak hátul, ugyanis a másik “portás”, a 38 éves Santiago Canizares az idény végén visszavonul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik