Élet-Stílus

Robert de Niro adja át a Cannes-i fődíjat

Az Isten városa és Az elszánt diplomata rendezőjének, a brazil Fernando Meirellesnek legújabb filmje, a Blindness (Vakság) lesz a május 14-én kezdődő 61. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje. A fődíjat, az Arany Pálmát Robert de Niro fogja átadni.

További három film kapott meghívást a 61. Cannes-i Filmfesztiválra, ezzel végül 22 alkotást számlál – köztük egyetlen kelet-európaiként Mundruczó Kornél Deltáját – a hivatalos versenyprogram. A brazil Fernando Meirellesnek legújabb filmjével négyre bővült az idei versenyben a latin-amerikai rendezők száma. Az utólag meghívást kapott thriller főszereplője Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover és Gael García Bernal.

Az amerikai meghívottak száma is négyre emelkedett Az éjszakai urai című filmjével tavaly is versenyben indult James Gray legújabb alkotásával, a Two Lovers (Két szerető) című romantikus drámával. A főszerepben Joachim Phoenix, Gwyneth Paltrow és Vinessa Shaw látható.

A szervezők ígéretének megfelelően egy harmadik francia film is bekerült a versenybe, mégpedig Laurent Cantet Entre les murs (A falak között) című alkotása, amely a főszerepet alakító Francois Bégaudeau azonos című regénye alapján készült.

A fesztiválok fesztiváljának fődíját, az Arany Pálmát május 25-én Robert de Niro fogja átnyújtani. Martin Scorsese fétisszínésze ezúttal a versenyen kívül bemutatásra kerülő zárófilmre érkezik Cannes-ba. Az amerikai Barry Levinson What Just Happened? című komédiájában a zsűrielnök Sean Penn, valamint Bruce Willis, Robin Wright Penn és John Turturro oldalán alakítja Robert de Niro a főszerepet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik