Élet-Stílus

Munkácsy-kiállítás Esztergomban

admin
admin

2008. 05. 01. 09:10

A régi Vármegyeházán a Pákh-gyűjtemény képei mellett látható lesz a Szeged-Csanádi Püspökség gyűjteményéből Munkácsy "Corpus" című alkotása is, melyet az egyházmegyei gyűjteményen kívül Esztergomban láthat először péntektől a nagyközönség.

A Pákh Imre tulajdonában lévő több mint 30 kép mellett a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum képei is a falakra kerülnek. A Nemzeti Galéria gyűjteményéből érkezik a nagyméretű Golgota és a Krisztus Pilátus előtt, amelyek az ismert trilógia két darabjának “redukciói”, vagyis a művész által saját kezűleg készített kisebb másolatai.

Az alkotásokat közel negyven, korabeli Munkácsy-relikvia társaságában szállítják Esztergomba, így a közönség például a festő esernyőjét és szemüvegét is megtekintheti.
A tárlat július 20-ig tart nyitva, az eseményre a szervezők internetes oldalt készítettek, melyen többek között tanároknak nyújtanak művészetpedagógiai segítséget a múzeumlátogatáshoz.

A Pákh-gyűjteményre alapuló Munkácsy-kiállítás Budapest, Debrecen, Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Csíkszereda, Munkács, Eger és Kecskemét után érkezik Esztergomba.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Simicska tévéje is döntött

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.