Élet-Stílus

Megszüntetnék a szelektív hulladékgyűjtőket

Száműzné a belvárosból a színes szelektív hulladékgyűjtő konténereket egy civilszervezet, mert elcsúfítják a várost. Mások szerint inkább a környezetbe illő külsővel kellene őket telepíteni – írja a Népszabadság.

A Szeretem Budapestet Mozgalom szerint a színes PVC-konténerekből összeállított szelektív hulladékgyűjtő szigetek rondák, ráadásul mágnesként vonzzák az illegális szemétlerakást. A szelektív szigeteken illegálisan kirakott szemét elszállítása évente 370 millió forintba kerül az FKF Zrt.-nek.

Belváros-Lipótváros alpolgármestere már évekkel ezelőtt azon az állásponton volt, hogy a város közepébe nem valók a színes plasztiktárolók. Molnár Katalin színben is, formában is neutrálisabb megoldást akart, amelyek alig tűnnek fel, de a küldetésüket tökéletesen teljesítik. A konténerek Budapest városarculati tanácsnoka szerint sem szépek, de Bojár Iván András finomabban nyúlna a problémához, mint a Szeretem Budapestet Mozgalom. El lehet gondolkodni azon, hogy a nem túl távoli jövőben a tájba jobban illő szigeteket alakítsanak ki, de egyelőre annak kell örülni, hogy vannak ilyen konténerek, és az emberek használják őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik