Élet-Stílus

Három magyar női kézis az Európa-válogatottban

Pálinger, Görbicz és Mehlmann szerepelhet a női kézilabda-Európa-válogatottban, amely június elsején Debrecenben a magyar csapattal találkozik.

Július elsején a vb-nyolcadik, de olimpiai résztvevő magyar női válogatott Európa legjobbjaival csap össze. A kontinens válogatottját három magyar képviseli majd, Pálinger Katalin (Győr), Görbicz Anita (Győr) és Mehlmann Ibolya (Aalborg).

Azt még nem tudni, hogy az érintettek játszanak-e a hazai együttesben is, vagy végig a riválist erősítik. Hajdu János szövetségi kapitány ezzel kapcsolatban elmondta: erről majd később tárgyal az Európa-válogatott két edzőjével, a norvég Marit Breivikkel, valamint az orosz Jevgenyij Trefilovval.

Görbicz Anita is tagja Európa csapatának (MTI)

Görbicz Anita is tagja Európa csapatának (MTI)

Az európai All Star-csapatban a legutóbb vb-aranyat szerző oroszok és az ezüstérmes norvégok vannak többségben, mind a két ország négy-négy játékossal képviselteti magát, a mieink hárommal, ezenkívül két-két német (például a vb-gólkiály Grit Jurack) és francia, továbbá egy macedón tagja a keretnek.

Az Európa-válogatott, Kapusok:
Pálinger Katalin, Inna Szuszlina (orosz), Valérie Nicolas (francia)
Mezőnyjátékosok: Valentyina Radulovics (macedón), Kari Mette Johansen (norvég), Nadine Krause (német), Ljudmila Posztnova (orosz), Gro Hammerseng (norvég), Görbicz Anita, Irina Poltorockaja (orosz), Else Marthe Sörlie-Lybekk (norvég), Isabelle Wendling (francia), Grit Jurack (német), Mehlmann Ibolya, Linn Kristin Riegelhuth (norvég), Emilija Turej (orosz).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik