Élet-Stílus

Eb-stadionok: Zürich

Öt alkalommal átépítették a három csoportmeccsnek otthont adó Letzigrundot, amely jelenleg 30 ezer néző befogadására alkalmas. Az Eb-re kibővített stadiont több tribünjét lebontják a kontinenstornát követően.

A zürichi Letzigrundon mindössze három csoportmeccset rendeznek meg a 2008-as Európa-bajnokságon. Az arénában jelenleg két svájci klub, az FC Zürich, és ideiglenesen a Grasshopper-Club Zürich játssza a hazai meccseit, mivel az utóbbinak otthonát, a Stadion Zürichet felújítják. Itt rendezik meg évente az IAAF Golden League versenysorozat részeként a Weltklasse Zürich nevű atlétikai viadalt, emellett számos nagysikerű koncertnek adott otthont a Letzigrund.

Galéria

Galéria

A létesítmény 1925-ben nyitotta meg a kapuit, és több alkalommal (1947, 1958, 1973, 1984 és 2005) felújították. A legutóbbi rekonstrukció 2007-ben fejeződött be, 30 ezresre bővítették a stadiont, de akárcsak a bázeli létesítmény esetében, Zürichben is lebontják a kontinenstornára felépített tribünöket.

Az új stadiont tavaly augusztusban adták át, a szurkolók először az évente megrendezésre kerülő Weltklasse Zürich atlétikai versenyen vehették birtokba a létesítményt. Az első focimeccset szeptemberben az FC Zürich és Grasshoppers játszotta az arénában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik