Élet-Stílus

Eb-stadionok: Salzburg

Az osztrál élvonal egyetlen műfüves pályáját az Eb ideje alatt természetese fűvel borítják be. A Red Bull Salzburg otthonába 30 ezer szurkoló fér.

Salzburg egyik elővárosában található Wals Siezenheim Stadium, amely jelenlegi állapotában 30 ezer szurkoló befogadására alkalmas. A létesítményt 2003-ban adták át, két évvel később azonban 18 ezerről 30 ezresre bővítették a befogadóképességét. Az osztrák élvonalban szereplő Red Bull Salzburg fogadja itt az ellenfeleit.

A Wals-Siezenheimban található Európa-bajnoki stadion az osztrák élvonal egyetlen műfüves pályája. Ennek ellenére a 2008-as futball Európa-bajnokság idejére természetes fűvel borított pályán játszanak majd a csapatok.

Galéria

Galéria

A 15 hektáron elterülő komplexum a repülőtér közvetlen szomszédságában fekszik, de az autópályáról illetve busszal és vonattal is könnyedén megközelíthető. A szokásos üzletek és éttermek mellett a létesítményben egy rekreációs park és futópályák is helyet kaptak.

A júniusi Eb-n a címvédő görög válogatott mind a három csoportmérkőzését – a svédek, az oroszok és a spanyolok ellen – Salzburgban játssza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik