Élet-Stílus

Eb-stadionok: Genf

A 2003-ban elkészülő genfi arénában három csoportmeccset játszanak az Európa-bajnokságon. A francia határ közelében fekvő létesítményben már a brazil és az angol válogatott is megfordult.

2003-ban márciusában adták át a Stade de Geneve nevű arénát, amely 30 ezer néző befogadására alkalmas. Az modern stadiont a Servette FC Genève labdarúgócsapatának otthona, a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság keretében három csoportmérkőzést fognak itt rendezni.

A stadion nem közvetlenül Genfben, hanem egyik külvárosában Lancy-ban található, mindössze 12 kilométerre a repülőtérről. Tömegközlekedéssel (külvárosi vonat, vonat) és az autópályáról is könnyedén megközelíthető a francia határ közelében fekvő Stade de Geneve, amelynek éttermeiben, üzleteiben és kulturális központjában a meccsek szüneteiben is találnak kikapcsolódási lehetőséget a szurkolók.

Galéria

Galéria

Emellett több tévéstúdiónak, egy konferenciaközpontnak, egy szállodának is otthont ad a hatalmas alapterületű létesítmény.

A stadion eredetileg a Servette FC otthona, de több válogatott barátságos meccset is rendeztek már az arénában. Három éve az argentin és az angol (3-2 az angoloknak) nemzeti tizenegy csapott össze Genfben, egy évre rá pedig a selecao (Brazília – Új-Zéland 4-0) vendégszerepelt a városban. Az Eb alatt az A csoportból három mérkőzést rendeznek a Stade de Geneve-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik