Élet-Stílus

Annus és Fazekas még mindig tartozik

admin
admin

2008. 04. 29. 19:31

Annus Adrián és Fazekas Róbert továbbra is tartozik a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. A MOB azt indítványozza, hogy a két atléta nevét töröljék a pekingi játékokra akkreditált sportolók listájáról. A zona.hu internetes oldal úgy tudja: a Magyar Olimpiai Bizottság - korábbi ígéretével ellentétben - mégsem rendezte a két nehézatléta tartozását a NOB felé.

A két sportoló azután indított – és vesztett – pert a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a NOB ellen, hogy a szervezet doppingvétség miatt megfosztotta őket athéni aranyérmüktől. A perköltségből ugyan valamennyit már törlesztettek, de 3,6 millió forint még mindig fennmaradt.

A NOB tavaly ősszel levelet küldött a MOB-nak, hogy szeretne a pénzéhez jutni, s a MOB felszólította a Magyar Atlétikai Szövetséget (MASZ), hogy hajtsa be a követelést az időközben kétéves eltiltásukat letöltő sportolókon. Miután a MASZ ezt nem tette meg, a MOB példátlan döntést hozott: az atlétikai szövetség vezetőit kitiltotta a 2008-as pekingi játékokról, majd november végén úgy döntött, hogy a magyar sport nemzetközi megbecsülésének megőrzése érdekében kifizeti a két versenyző tartozását.

Molnár Zoltán, a MOB igazgatója a zona.hu érdeklődésére ugyanakkor most azt mondta, hogy a MASZ irányítói mégis ott lehetnek az olimpián, mert a kitiltás névre szólt – Rábold Gusztáv elnöknek és Kollek Zoltán főtitkárnak.

Négy éve buktak le (MTI)

Négy éve buktak le (MTI)

Közben új vezetése lett a sportági szövetségnek: Schulek Ágoston az elnök, Gyulai Márton a főtitkár. Utóbbi úgy tudja, hogy a NOB-nak már nem tartozik Magyarország, az atléták már csak a MASZ, illetve a MOB adósai. Molnár ugyanakkor azt mondta: pénz helyett csupán egy levelet küldtek a NOB-nak, amelyben jelezték, az atlétikai szövetség új vezetése hamarosan rendezi az ügyet.

Annus és Fazekas július 15-ig kapott haladékot a MASZ-tól a tartozás rendezésére, s közben – mint lehetséges résztvevők – akkreditálták őket a pekingi olimpiára. A MOB erről értesülve levelet küldött a MASZ-nak, amelyben azt kérte, vonják vissza a két dobó akkreditálását.

A zónának nyilatkozva Pál T. Gábor, a versenyzők szóvivője azt mondta: ő úgy tudja, már csak az atlétikai szövetségnek tartoznak. Schulek Ágoston, a MASZ elnöke viszont azt mondja: nem fizettek a dobók helyett, és a jövőben sem fognak. Hozzátette: hamarosan döntenek az akkreditáció visszavonásáról. “Jogilag korrekt megoldást kell találnunk. Egy biztos, nem mehet így tovább, ezt az ügyet le kell rendezni” – mondta a lapnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.