Élet-Stílus

A Real nyert, de az ünneplés elmaradt

A listavezető Real Madrid vasárnap este 3-0-ra verte a fővárosban vizitáló Athletic Bilbaót a Primera División 34. fordulójában, így nagyon közel került fennállása 31. bajnoki címéhez, ehhez már csak egy győzelemre van szüksége.

Mivel a Villarreal nyert, az már délután eldőlt, hogy hiába szervezték meg Madridban a bajnoki cím megünneplését, erre még legalább egy hetet várni kell, bármilyen eredmény is születik a Real Madrid és Athletic Bilbao esti mérkőzésén.

Mielőtt azonban a Santiago Bernabeu Stadionban történtekkel foglalkoznák, illik megemlíteni, hogy a sárga tengeralattjárónak becézet Villarreal nem akármilyen góllal tartotta magát versenyben az egyébként lelkesen és jól futballozó Real Betis otthonában: a 16. percben Marcos Senna az alapvonal közeléből, csaknem 50 méterről emelt a sevillaiak kapujába.

Marcos Senna aszezon egyik legszebb gólját lőtte

Az üldöző Villarreal 1-0-s győzelméről a mérkőzése előtt értesülő Real Madrid nagy elánnal kezdett, és a 14. percben a vezetést megszerezte a bilbaóiak ellen. Robinho lövését ugyan még kitornászta valahogy Armando kapus, Javier Saviola közeli ismétlésével szemben viszont már tehetetlen volt.

Az Athletic Bilbao egyébként nem feltartott kezekkel lépett fel a fővárosban, nem csak a védekezéssel törődött, ezt jelzi, hogy Iker Casillas több esetben is bravúrral hárított, a legnagyobb védését kétségkívül Joseba Garmendia büntetőjénél mutatta be.
A szünet után is akadtak helyzetei a baszkoknak, ezzel együtt a második félidőben a Real dominált, és a hajrában újabb gólokkal be is biztosította a győzelmét. Előbb Arjen Robben lőtt a léc alá, majd Gonzalo Higuain püfölte a labdát a kapu jobb oldalába.

Gól után csók Gonzalo Higuaintól (AFP)

Gól után csók Gonzalo Higuaintól (AFP)

A 3-0-s sikerével a királyi gárda megőrizte 10 pontos előnyét, és már csak egyetlen győzelem szükségeltetik ahhoz, hogy 31. alkalommal is bajnok legyen. Jövő héten, Paplonában (ahol a helyi Osasuna ellen játszik a Real) az ünnepségre is sor kerülhet.

„Nem most játszottunk a legjobban a szezon során, ezzel együtt elégedett vagyok. A csapatot az sem nyomasztotta, hogy a Villarreal nyert, holott a pályára lépés előtt értesültünk erről. Persze jól lett volna ma bebiztosítani a bajnoki címet, hiszen minden tökéletes volt, a közönség is fantasztikus hangulatot teremtett. A legfontosabb természetesen az, hogy nyertünk” – értékelt Bernd Schuster, a Real Madrid vezetőedzője.

Mourinho Barcelonában vagy Madridban lenne Edző

José Mourinho, a Chelsea korábbi menedzsere szívesen lenne a Barcelona vagy a Real Madrid trénere. „Egyelőre még nem tudom, mit a hoz a jövő. A Barcelona fantasztikus csapat, lehet, hogy ott dolgozom, de az is elképzelhető, hogy ellenük játszunk majd” – nyilatkozta a portugál szakember. Mourinho ismét leszögezte, hogy nem állapodott meg az Interrel, bár örömmel edzősködne egy olasz csapatnál. A tréner elmondta, szeptember óta jóval több időt töltött a családjával, de már nagyon hiányzik neki a futball. (MTI)

Primera División, 34. forduló:
Real Madrid-Athletic Bilbao 3-0 (1-0)
Gól: Saviola (14.), Robben (74.), Higuain (77.)

Real Betis-Villarreal 0-1 (0-1)
Gól: Senna (16.)

Espanyol-Real Zaragoza 1-1 (0-0)
Gól: Riera (59.), illetve Oliveira (85., 11-esből)

Getafe-Atlético Madrid 1-1 (1-1)
Gól: Albin (13.), illetve Agüero (39.)

Real Mallorca-Racing Santander 3-1 (0-0)
Gól: Nunes (49., Trejo (83.), Güiza (89.)

Recreativo Huelva-Levante 2-0 (2-0)
Gól: Martin (9.), Camunas (42.)

Valencia-Osasuna 3-0 (1-0)
Gól: Villa (19., 11-esből), Mata (51.), Joaquin (84.)
Kiállítva: Ricardo (17., Osasuna)

Valladolid-Almería 1-0 (0-0)
Gól: Sesma (93.)

Szombaton játszották:
Real Murcia-Sevilla 0-0
Deportivo La Coruna-Barcelona 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik