Élet-Stílus

Verekedéssé fajult az olimpiai láng útja Japánban

Ütötték-rúgták egymást kínai szurkolók és tüntetők az olimpiai láng váltófutásán Naganóban szombaton, a verekedésben legalább egy ember megsérült.

Egy ismeretlen állampolgárságú tüntető rugdosni kezdte a kínai szurkolókat, akik zászlórudakkal viszonozták a támadást, amíg a japán rendőrök szét nem választották a verekedőket.

Tojások is előkerültek

Az olimpiai láng váltófutása több ezer kínai szurkoló és néhány tucatnyi Tibet-párti tüntető “kíséretében” szombat reggel kezdődött meg az 1998-as téli olimpiának otthont adó japán városban. Az első futót, a japán baseballválogatott menedzserét edzőruhás rendőrök kísérték, száz egyenruhás rohamrendőr haladt a szélen, a levegőben helikopterek járőröztek.

A váltófutás első felében két férfit vettek őrizetbe, aki megpróbált rátámadni a fáklyavivőre, később egy harmadik férfit fogtak le, aki tojással dobálta a lángot.

Dél-Koreába tart

A futás kezdetekor imát tartottak Nagano legnagyobb buddhista templomában, a Zenkodzsinál. Eredetileg az 1400 éves templomtól indult volna a váltófutás, de a szerzetesek kérésére megváltoztatták az útvonalat.

Naganóból az olimpiai láng vasárnap Dél-Koreába, onnan pedig hétfőn pedig Észak-Koreába utazik tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik