Élet-Stílus

Brazil győzelem a kispesti futballgálán

Az 1994-es világbajnok brazil labdarúgó-válogatottra épülő Brazil Masters94 6-4-re nyert a Honvéd bajnokcsapataiból összeállított együttes ellen a Bozsik Stadionban rendezett szombati gálamérkőzésen.

A többek között Garaba Imre, Sallai Sándor, Bodonyi Béla, Détári Lajos, Kovács Kálmán, Vincze István, Illés Béla nevével fémjelzett Honvéd Champions öt-hatezer néző előtt olyan egykori világsztárokkal mérte össze a tudását, mint Bebeto, Aldaír, Gilmar, Josimar, Viola vagy Ronaldao.

A Honvéd Championsban pályára lépett egy vendégjátékos is, Lothar Matthäus világbajnok, korábbi magyar szövetségi kapitány személyében.

Brazil játékosok a Bozsik Stadionban (MTI)

Brazil játékosok a Bozsik-stadionban (MTI)

A gólok sorát Donizete nyitotta meg (4. perc), majd Viola növelte a brazilok előnyét (11.). Három perccel később Détári faragott a hátrányból (14.), aztán Viola egy beívelést követően parádésan ollózott a léc alá (26.).

A félidő utolsó két gólját a magyarok szerezték: előbb Hamar a Matthäustól kapott labdát látványosan átemelte a kifutó kapus felett (35.), majd Pisont távoli lövéssel talált be (42.).

A második játékrészt Bodonyi gólja nyitotta (51.), az egyenlítést Lira szabadrúgása hozta meg, a labda megpattant a sorfalon, így került Disztl mellett a kapuba (75.). Ezt követően Bebeto volt eredményes (82.), a végeredményt pedig Joao Paulo állította be (89.). A találkozót Puhl Sándor vezette, aki az 1994-es vb-döntőt is dirigálta.

Carlos Lira és Sallai Sándor küzdelme (MTI)

Carlos Lira és Sallai Sándor küzdelme (MTI)

A dél-amerikai együttest Pellady Péter cége, a kispesti csapat marketing partnere, a Permiras Kft. hozta létre azzal a céllal, hogy népszerűsítse a 2014-es brazíliai világbajnokságot. A tervezett sorozatnak a kispesti mérkőzés volt az első állomása. Az összecsapás nyereségét a Magyar Futballakadémia kapja meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik