Élet-Stílus

Valenciában örülnek Koeman menesztésének

A Valenciában nem könnyezték meg Ronald Koeman távozását, sőt, a válogatott Vicente kifejezetten örül annak, hogy a klubvezetők kirúgták a holland trénert.

A Valencia játékosai nem kedvelték a héten menesztett Ronald Koemant – a magyar kapitány, Erwin testvérét -, némelyikük, például a spanyol válogatott Vicente pedig kifejezetten örült, amikor megtudta, hogy a vezetők útilaput kötöttek a holland tréner talpára. A 26 éves szélsőre Koeman csupán kiegészítő emberként számított – csoda, hogy a játékos most boldog?

„Tényleg az vagyok, nagyon örülök, hogy elment. Koeman még akkor is pökhendi volt, amikor nem ment a csapatnak. Minden edzőmtől tanultam valamit, tőle viszont semmit. Szomorú, de ez van” – magyarázta Vicente. Továbbá kritikaként azt is felhozta a kirúgott edző ellen, hogy az az eredménytelen szereplés ellenére is ragaszkodott általa kitalált stratégiához.

Örülnek annak, hogy az edző elment (AP)

Örülnek annak, hogy az edző elment (AP)

„Mindig 4-4-2-es vagy 4-4-1-1-es felállásban játszottunk, de Koeman változtatott ezen, de az ő játékrendszere egyszerűen nem működött nálunk. Ezerszer szóba hoztuk ezt előtte, de ő hajthatatlan volt” – mondta Vicente, aki szerint most új korszak kezdődik a Valenciánál, és mind a csapat szereplését, mind a saját pályafutását illetően bizakodó. „Biztos, hogy most egy szebb időszak következik, és remélem, hogy én is megkapom a bizalmat, s akkor újra a régi Vicentét láthatják a szurkolók.”

Ronald Koeman november elején foglalta el a valenciai kispadot, és irányításával a csapat négy győzelem és hat döntetlen mellett 22-szer kapott ki.

A Valencia a 15. helyen áll jelenleg spanyol bajnokságban, csupán két ponttal gyűjtött többet, mint a már kiesőnek számító Recreativo Huelva, viszont a Getafe döntőbeli legyőzésével elhódította a Spanyol Király Kupát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik