Élet-Stílus

Totti a válogatottba követeli del Pierót

Az AS Roma csapatkapitánya elismerte, hogy a versenyfutás az olasz bajnoki címért eldőlt. A sérüléséből a vártnál hamarabb felépülő Francesco Totti szerint óriási hiba lenne kihagyni a nyári Eb-keretből Alessandro del Pierót.

Francesco Tottit két nappal a térdműtétjét követően még mindig kórházban ápolják. Az AS Roma csékája a betegágyból adott interjút a RadioViva2-nek, és a beszélgetés során a sérüléséről, a Serie A-ról, és az olasz válogatottról is szót ejtett.

2006 világbajnokának a Livorno elleni bajnokin egy szabadrúgást
követően csavarodott ki a térde. Totti az eset után egy ideig erőltette
a játékot, de végül hordágyon hagyta el a játékteret. “A Livorno elleni döntetlennel a
véleményem szerint eldőlt a bajnokság. Négy fordulóval a vége előtt hat pontos
a lemaradásunk. Realistán kell látnunk a helyzetet. Az utolsó
pillanatig küzdöttünk, de szombat este minimálisra csökkentek az
esélyeink.

Egyelőre még ágyban (AFP)

Egyelőre még ágyban (AFP)

A
térdszalag-szakadást szenvedett ászt vasárnap megoperálták. Négy nappal rá Totti megkezdte a rehabilitációt, és abban bízik,
hogy 20 nap múlva már a különleges edzéseket végezhet. “Az operáció
során újra összerakták a térdemet” – jegyezte meg a tréfásan a fővárosiak vezére, aki
már alig várja, hogy ismét tréningezhessen.

Számos súlyos sérülése volt pályafutása során Tottinak, sokan minden bizonnyal emlékeznek arra, hogy a 2006-os vébére csodával határos módon az utolsó pillanatban sikerült összedrótozni. A felépülése ezúttal is a vártnál gyorsabban halad, de a az Eb-n már biztosan nem lesz ott az olasz nemzeti tizeneggyel, mivel már jó ideje lemondta a válogatottságot.

Alessandro del Pierót viszont mindenképpen magával kell vinnie Roberto Donadoninak a 31 éves Totti szerint. „A statisztikák és a jelenlegi formája alapján ott a helye. Megmutatta, hogy egy remek játékos, és a kapitány nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy kihagyja az Eb-keretből” – állt ki a Juventus játékmestere mellett Totti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik