Élet-Stílus

Szétszedik az Arsenalt?

Már harmadik éve nem nyer semmit a londoni együttes, amelynek több kulcsjátékosáért bejelentkeztek Európa topklubjai. Lapértesülések szerint Alekszander Hleb, Mathieu Flamini és Emmanuel Adebayor is otthagyja az Arsenalt, de Cesc Fabregas is búcsút inthet a csapatnak.

Az elmúlt hetekben az AC Milan és a Juventus megfigyelői is érdeklődtek Emmanuel Adebayor iránt ügynökének közlése szerint. „Mindkét olasz csapatnak egy fiatal támadóra van szüksége, akire még hosszú évekig számíthatnak. Más játékosokkal – mint például Didier Drogba – szemben komoly előnyt jelent számára a kora az átigazolási piacon” – mondta Vincenzo Morabito, a 24 éves togói válogatott ügynöke.

„Hihetetlen jó formában van, egy hozzá hasonló csatárra minden csapatnak szüksége van” – tette hozzá Morabito. Az adatok valóban beszédesek. Az idei szezonban Adebayor 21 bajnoki gólnál tart, ennél többet csak Cristiano Ronaldo (Manchester United, 28 gól) és Fernando Torres (Liverpool, 22) szerzett. A Bajnokok Ligájában és az FA-kupában összesen ötször volt eredményes.

Elrepül az Emirates-ből? (AFP)

Elrepül az Emiratesből? (AFP)

Morabito néhány napja arról számolt be, hogy Adebayor csapattársa, a fehérorosz Alekszander Hleb az Internazionale vezetőivel tárgyalt. A középpályást a hírek szerint a Barcelona is vinné, akárcsak Mathieu Flaminit, aki iránt a Bayern München is érdeklődik.

Könnyen elképzelhető tehát, hogy a nyáron alaposan átalakul a londoniak kerete, a csapatkapitány, Williams Gallas viszont pont ezt próbálná megakadályozni. „Szeretném, ha a jelenlegi csapat együtt maradna. A játékosok ismerik egymást, tudják mire számíthatnak a társaktól, és ha a védelmünk megerősödik a következő szezonra, akkor ismét nyerünk trófeákat” – mondta a Chelsea-től igazolt hátvéd.

„A szezon első felében megmutattuk, hogy a védelmünk is nagyon erős, tavasszal viszont több elkerülhető gólt is kaptunk. A támadóinkra nem lehet panasz, és ha hátul is egyenletesebb teljesítményt nyújtunk, akkor jövőre biztos nyerünk valamit” – mondta Gallas, aki szerint nem szabad senkit sem kiemelni a védelemből. „Nem az egyes játékosok, hanem összességében az egész csapat rosszabbul védekezett, mint ősszel.”

35 milliót kérnek ronaldinhóért

Az olasz sajtó már kész tényként kezelte, hogy a következő szezonban az AC Milan együttesét erősíti a brazil klasszis. A jelek szerint azonban megakadtak a tárgyalások, mivel a Barcelona vezetői legalább 35 millió eurót szeretnének kapni Ronaldinhóért. A milánóiak azonban csak 20 milliót hajlandóak adni a 28 éves egykori aranylabdásért. A játékos ügynöke azonban nem aggódik. „Számos egyesület érdeklődik, nekünk meg nincs miért sietnünk” – mondta Roberto de Assis, a brazil csillag testvére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik