Élet-Stílus

Magyar fű az egyik Eb-stadionban

Budapestről rendelte meg a gyepszőnyeget a nyári labdarúgó Európa-bajnokság néhány mérkőzésének otthont adó innsbrucki stadion vezetősége.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem kötötte ki, hogy a viadal meccseinek otthont adó nyolc arénában egységes legyen a fű, a helyi irányítók szabad kezet kaptak abban a kérdésben, hogy meghagyják-e az eredeti borítást, avagy kicserélik a gyepszönyeget. A minőséget persze ellenőrzik az illetékesek.

Bécsben és Genfben marad a régi gyep, Salzburgban és Bázelben – ahol műfű van -, továbbá Innsbruckban, Zürichben és Bernben viszont új borítást kap a játéktér. A klagenfurtiak gondolkodnak még, de vélhetően ott is cserére kerül sor.

Magyar gyepen játszanak Innsbruckban (MTI)

Magyar gyepen játszanak Innsbruckban (MTI)

Salzburgba és – amennyiben szükség lesz rá – Klagenfurtba Németországból érkezik a gyep, míg az innsbruckiak Budapestről, egy Duna-parti iszapos területről hozatják a füvet, méghozzá mindjárt két pályára valót. „A második ‘adagot’ az edzőpályára fektetjük majd le” – nyilatkozta Michael Ausserhofer igazgató.

A Tivoli Stadionban hétfőn szedik fel a régi gyepszőnyeget, az újat az időjárástól függően csütörtökön vagy pénteken fektetik le. Innsbruck három mérkőzésnek – a spanyol- orosznak, a svéd-spanyolnak és az orosz-svédnek – ad majd otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik