Élet-Stílus

Urbányit kirúgták Újpesten

Urbányi István vezetőedzőt menesztette az Újpest labdarúgócsapatának vezetősége. A sportnapilap szerint Szentes Lázár ül le a lila-fehérek kispadjára.

A sportriporterként is tevékenykedő Urbányi István távozását már jó ideje követeli az újpesti szurkolótábor egy része, és a REAC elleni 4-4-es hazai döntetlent követően már a vezetőknél is betelt a pohár – a hivatalos megfogalmazás szerint közös megegyezéssel szerződést bontottak a vezetőedzővel.

„Az Újpest FC vezetősége ötmérkőzésenként értékeli a bajnoki szereplést. Miután csapatunk a következő fordulóban nem lép pályára a Soproni Ligában, az értékelésre vasárnap került sor” – olvasható a klub közleményében. Majd a lényeg: „az Újpest FC közös megegyezéssel szerződést bont Urbányi István vezetőedzővel. (…) A csapat ugyan az elmúlt időszakban eredményesen szerepelt, ám a mutatott játékkal a klub vezetősége elégedetlen, ezért a váltás mellett döntött.”

Már nem Urbányi István az edző Újpesten (MTI)

Már nem Urbányi István az edző Újpesten (MTI)

Az újpesti edzőváltás kapcsán feltétlenül érdekes, hogy Urbányival – aki 2007 januárjától dirigálta az együttest – a tavaszi idényt megelőzően 2010-ig hosszabbítottak szerződést. A Megyeri úton hétfő délután mutatják be az utódját, de nem kell addig várni, a Nemzeti Sport tudomására jutott ugyanis, hogy Szentes Lázár veszi át a karmesteri pálcát a liláknál.

A pro licences szakember korábban Győrben, Szombathelyen, Debrecenben, Pápán, valamint Zalaegerszegen irányította a helyi NB I-es csapatot, legutóbb pedig az NB II-ben szereplő, a Magyar Kupa elődöntőjébe jutott Integrál DAC-nál dolgozott.

Az Újpest FC a harmadik helyen áll jelenleg a bajnokságban, s csak három pont a hátránya a listavezető MTK-val szemben.

Az eddigi edzőváltások a Soproni Liga 2007/08-as idényében:
Tatabánya: Mészáros Ferenc-Borbély László, augusztus 19/20.
Paks: Lengyel Ferenc-Gellei Imre, szeptember 23/25.
Sopron: Détári Lajos-Cosco, szeptember 27./október 1.
Diósgyőr: Pajkos János-Vágó Attila, szeptember 29./október 1.
Siófok: Botos Antal-Tornyi Barnabás, október 6./október 15
DVSC: Miroslav Beránek-Herczeg András, november 26./29.
Tatabánya: Borbély László-Ottavio Zambrano, december 11.
Fehérvár: Marijan Vlak-Disztl László, december 27./január 4.
Siófok: Tornyi Barnabás-Aldo Dolcetti, január 15.
Újpest: Urbányi István-Szentes Lázár (?), április 21.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik