Élet-Stílus

Nedved mégis ott lesz az Eb-n?

Karel Brückner, a csehek szövetségi kapitánya nagyon szeretné, ha Pavel Nedved korábbi elhatározása ellenére ott lenne a labdarúgó Európa-bajnokságon, ezért tárgyalásokat kezdett a Juventus 35 esztendős középpályásával.

Karel Brückner kapcsolatba lépett Nedveddel. A szövetségi kapitány igyekszik rábeszélni a 2006-os vb után a címeres mezt szögre akasztó futballistát arra, hogy az Erópa-bajnokságon újra álljon csatasorba. A kulisszák mögött zajló egyezetésről Vlastimil Kostal, a cseh szövetség első alelnöke számolt be.

„Zajlanak a megbeszélések. A helyzet még nem áll úgy, hogy azt mondhatnánk, Nedved biztosan ott lesz a kontinensviadalon, de bizakodunk” – mondta Kostal. A nemzeti csapatban 91 mérkőzésen 18 gólt szerző Nedved visszahívása amiatt vált szükségessé, hogy Tomas Rosicky (Arsenal) hosszú időre kidőlt a sorból, és nem tudni, egyáltalán felépül-e az Eb rajtáig.

„Természetesen még arra is van esély, hogy mind a ketten ott lesznek az Európa-bajnokságon” – fűzte hozzá optimistán Kostal. A cseh válogatott két alapembere, Petr Cech és Jan Koller is örömmel üdvözölte Nedved esetleges visszatérését.

Visszatér? (wldcup.com)

Visszatér? (wldcup.com)

„Pavel a cseh csapat része. Szükségünk van egy ilyen tapasztalt és nagy tudású játékosra” – mondta a Chelsea kapusa. „Mindenki örülne, ha a csapattal tartana az Eb-re” – így a Nürnberg óriás csatára.

Nedved esetleges szerepvállalása mellett az is beszédtéma Csehországban, hogy vajon ki követi a szövetségi kapitányi poszton az Eb után távozó Brücknert. Nos, négy edző esélyes arra, hogy átvegye a karmesteri pálcát: a Sparta Praha, a Strasbourg és a St. Etienne korábi trénere, Ivan Hasek; az U21-es cseh csapat szakvezetője, Vitezslav Lavicka; továbbá Petr Rada, a Teplice és Karel Jarolim, a Slavia Praha jelenlegi irányítója. Az új szövetségi kapitányt az Európa-bajnokság után, vagy a csehek búcsúját követően jelölik majd ki.

A csehek Svájccal (júnis 7.), a Portugáliával (Június 11.) és Törökországgal (június 15.) kerültek egy csoportba az Eb-n.

Kuranyi tagja lesz a német válogatottnak

Szinte biztos, hogy Kevin Kuranyi, a Schalke támadója ott lesz a német válogatott tagjaként a júniusi osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. „Amennyiben semmi komoly sérülése nem lesz, biztosan ott lesz velünk a kontinensviadalon” – nyilatkozta Joachim Löw szövetségi kapitány. A 26 éves futballista legutóbb az Energie Cottbus elleni bajnokin szerzett négy gólt. Kuranyi a 2006-os hazai rendezésű világbajnokságról az utolsó pillanatban maradt le, és az újságírók szerint ez most is elképzelhető volt. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik