Élet-Stílus

Izgalmas hajrában nyert az MTK

Az MTK 3-0-ra is vezetett a vendég Kaposvár ellen, ám végül csak egy góllal nyert a labdarúgó Soproni Liga 24. fordulójában, így négy ponttal vezeti a bajnokságot.

A kék-fehérek remekül kezdték a mérkőzést, lévén 14 perc elteltével már két góllal vezettek. Előbb – a bajnokságban 14. alkalommal eredményes – Urbált talált be, egy kapu előtti kavarodás végén lőtt a léc alá, majd Horváth szabadrúgása után a védő Lambulics fejelt 7 méterről a bal alsó sarokba.

A gyorsabban és pontosabban játszó listavezető 75 percig uralta a mérkőzést, majd egy szép egyéni megmozdulás után Szabó Ádám is betalált. Háromgólos előnye birtokában azonban túlságosan is visszavett a tempóból, a vendégek pedig egy gólra felzárkóztak és két szerencsés góllal izgalmassá tették a befejezést. A 74. percben a csereként beálló Obrics, három perccel a lefújás előtt pedig a szintén a kispadon kezdő Nikolics megpattanó lövése után került a labda a hazaiak kapujába.

Szabó Ádám Kanta József öröme (MTI)

Szabó Ádám Kanta József öröme (MTI)

Ezután már semmi érdemleges nem történt, nyert az MTK – a hajrában történtek ellenére is megérdemelten -, és jelenleg négy ponttal vezeti az NB I-es bajnokságot az Újpest és a Győr előtt, a Debrecen hátránya pedig hat pont. Mind a három csapat szombaton játszik.

Döntetlen a nyugati rangadón

Döntetlennel végződött a harmadik helyen álló Pápa és a listavezető Haladás találkozója NB II Nyugati csoportjában. A vendégek a 30. percben Szabó szabadrúgásgóljával kerültek lépéselőnybe; a szombathelyiek a hajrában, Andorka közeli lövésével egyenlítettek. A Haladás 52 ponttal vezeti a bajnokságot, a Pápa 46-tal a harmadik, a második, egy meccsel kevesebbet játszott Felcsútnak 48 pontja van.

Soproni Liga, 24. forduló:
MTK Budapest-Gabona Trans Kaposvár 3-2 (2-0)
Gól: Urbán (4.), Lambulics (14.), Szabó Á. (52.), ill. Obrics (75.), Nikolics (85.)

Paksi FC-FC Sopron 3-0 – mérkőzés nélkül

Szombati program:
DVSC-TEVA – Nyíregyháza, 15:00
DVTK-Borsodi – FC Tatabánya, 19:00
BFC Siófok-Vasas, 19:00
FC Fehérvár-Győri ETO, 19:00
Újpest FC-REAC, 20:00

Hétfői program:
ZTE FC-Budapest Honvéd, 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik