Élet-Stílus

Ibrahimovic számára vélhetően véget ért a szezon

Alighanem Zlatan Ibrahimovic már nem lép pályára a szezon hátralévő részében, az Inter csatárának ugyanis pihenne kell, hogy játszani tudjon a nyári Eb-n. A szintén sérült csapattársa, Luis Figo a visszavonuláson gondolkodik.

Zalatan Ibrahimovic az utóbbi időben csak árnyéka volt korábbi önmagának, sőt, március 29. óta nem is szerepelt az olasz listavezető, valamint az országos kupasorozatban is még érdekelt Interben. Persze nem ok nélkül, hiszen a svéd labdarúgó hosszabb ideje krónikus térdsérüléssel küzd.

Pihenésre van szüksége (Getty)

Pihenésre van szüksége (Getty)

A csatár most hazautazott Svédországba, hogy sérülését kezeltesse, ekképp biztosan kihagyja a Torino és Cagliari elleni bajnoki mérkőzéseket. Az Inter kérésére a május 4-én esedékes milánói derbi előtt kell visszatérnie a csapathoz, ugyanakkor korántsem biztos, hogy még egyszer pályára lép a mostani szezonban, ugyanis aligha akar kockáztatni a közelgő Európa-bajnokság előtt. Inkább pihenésre van szüksége.

„Megpróbáltam a többiekkel edzeni, de ment, nem éreztem jól magam, továbbra is fájdalmaim vannak. Lehet, hogy véget ért számomra a klubszezon. A teljes gyógyuláshoz tulajdonképpen két hónapot kellene pihennem, de mindenképpen játszani szeretnék a Európa-bajnokságon, éppen ezért ennyit nem hagyhatok ki. Remélem, a kezelések jelentősen csökkentik a fájdalmaim” – mondta a 26 éves támadó, aki a most futó szezonban a BL-ben öt, a bajnokságban 15 gólig jutott.

Vélhetően Luis Figo sem játszat már a szezonban, miután a hétközi kupameccsen combsérülést szenvedett. Úgy hírlik, a portugál klasszis már a visszavonuláson gondolkodik.

Az Inter négy ponttal vezet az AS Roma előtt a Serie A-ban, és versenyben van még az Olasz Kupában is. Az elődöntőben 0-0-ás állásról várja a Lazio elleni idegenbeli visszavágót, melyre május 7-én kerül sor.

Katarban folytatja a brazil világbajnok

A katari al-Rayyanhoz igazolt Roque Junior, a brazilok világbajnok játékosa; a 31 éves védő egy évre kötelezte el magát. Roque Junior – aki 2002-ben nyert vb-t hazája válogatottjával – 2004 és 2007 között a Leverkusenben szerepelt, legutóbb pedig a szintén német Duisburg alkalmazottja volt, de onnan januárban távozott. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik