Élet-Stílus

Domenech: a nézők bojkottálják az olimpiát

A televíziónézőket szólította fel a pekingi nyári olimpia bojkottjára Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„A francia emberek elítélik azt, ami Kínában történik, botrányosnak tartják az emberi jogok sárba tiprását” – mondta Domenech a Le Monde című napilapnak adott interjújában.

„Aki nem ért egyet azzal, ami Kínában történik, az ne nézze a játékokat a televízióban. A sportolókat megbüntetik, ha bojkottálnak, a nézőket azonban nem lehet szankcionálni. Ez egy olyan civil kezdeményezés lenne, amit senki nem akadályozhat meg, viszont óriási visszhangot váltana ki és mindenkit észhez térítene. Én nem nézek egy percet sem a pekingi közvetítésekből és ugyanerre erre bíztatok mindenkit.”

 Raymond Domenech Tibet mellett áll (AFP)

Raymond Domenech Tibet mellett áll (AFP)

Párizsban április 7-én káoszba fulladt az olimpiai láng útja.
A Kína tibeti politikája elleni tiltakozások miatt le kellett rövidíteni a tervezett utat és hiába őrizte több száz rendőr és biztonsági ember a futókat, ennek ellenére többször sikerült megzavarni a fáklyavivőket, és egy alkalommal annyira feszült lett a helyzet, hogy egy buszba kellett menekíteni a lángot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik