Élet-Stílus

Vettel már jövőre továbbáll

Szinte biztos, hogy a következő szezonban Sebastian Vettel a Forma-1-es Red Bull Racing istálló pilótája lesz. A 19 éves német tehetség jelenleg az együttes "junior" csapatánál, a Toro Rossónál versenyez, ám a vezetők régóta figyelik, és most úgy tűnik, feljebb léphet a ranglétrán.

“Úgy gondolom jövőre már a Red Bull Racingnál versenyez. Különleges, rendkívülien tehetséges pilótáról van szó, aki technikailag is képzett” – mondta Helmut Marko, a Red Bull egyik tanácsadója az autosport.com-nak.

Vettel tavaly nyáron Indianapolisban minden idők legfiatalabb pontszerzőjeként bekerült a történelemkönyvekbe. A BMW-Sauber csapatában a lengyel Robert Kubicát helyettesítő német pilóta élete első vb-futamán a nyolcadik helyen végzett. Az idei év három eddigi versenyén egyszer sem látta a kockás zászlót, ám a teljesítményére és tempójára nem lehet panasz.

Berger és Vettel: már jövőre elválnak az útjaik? (vezess.hu)

Berger és Vettel: már jövőre elválnak az útjaik? (vezess.hu)

Ha a következő szezonban valóban a Red Bullnál folytatja a sokak által már Schumi-utódnak kikiáltott fiatal, akkor az osztrák istálló jelenlegi két veterán pilótájából (David Coulthard 37 év és Mark Webber 31 év) egy valakinek biztosan mennie kell.

“Az elkövetkező három szezonra a Red Bullal van szerződése, nem a Red Bull Racinggel. Úgyhogy nem tudom jövőre hova kerül” – nyilatkozta az ügy kapcsán Gerhard Berger, a Toro Rosso társtulajdonosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik