Élet-Stílus

Ronaldinho utódját keresik a Barcánál

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a nyáron a brazil szupersztár Olaszországba szerződik. A jelek szerint már a katalánok is elkönyvelték, hogy távozik Ronaldinho, akinek helyére a Valencia egyik sztárját szemelte ki a klub vezetősége.

Nem vesztegetik az időt a Barcelonánál, a klub vezetői minél hamarabb szeretnének megállapodni a brazil utódjával. A hírek szerint három név szerepel a listájukon, az elsőszámú kiszemeltjük David Silva. Ha a Valencia középpályását valamilyen oknál fogva nem sikerül elcsábítani, akkor Diego Capel (Sevilla) vagy a fiatal Andrés Guardado (Deportivo la Coruna) kerülhet a képbe.

Silvát 2014-ig köti a Valenciához a szerződése, amelyben 90 millió eurós kivásárlási összeg szerepel. Az egyesület azonban az idei szezonban hazai és a nemzetközi porondon is csak szenvedett, még az sem elképzelhetetlen, hogy a Ronald Koeman által dirigált gárda jövőre már egy osztállyal lejjebb folytatja.

Jövőre már gránátvörös-kékben? (Marca)

Jövőre már gránátvörös-kékben? (Marca)

Amennyiben ez bekövetkezne a klub biztos nem tudja megtartani a legnagyobb sztárjait. A nemzetközi sikerekre áhítozó Silva sem tehetné meg, hogy egy évet lehúzzon a másodosztályban. Persze még korai erről beszélni, hiszen hat fordulóval a pontvadászat vége előtt öt pont az előnye a csapatnak a jelenleg kieső helyen álló Real Zaragozával szemben.

A Barcelona már 2006-ban is megpróbálta leigazolni a 22 éves spanyol válogatottat, de a középpályás akkor a Valenciát választotta. Idén ahogy a csapatnak, Silvának sem ment igazán a játék, 30 bajnokin csak négyszer volt eredményes, egy-egy gólt pedig a spanyol kupában illetve BL-selejtezők során szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik