Élet-Stílus

Szávay jól kezdett Charlestonban

Szávay Ágnes két játszmában győzött az ukrán Julijana Fedak ellen az 1,34 millió dollár összdíjazású női tenisztorna 1. fordulójában. A következő körben egy japán párharc győztese várja a magyar teniszezőt.

A világranglistán 13. magyar teniszező az első szettben szinte leütötte ellenfelét a pályáról, alig vesztett pontokat, így simán, gémvesztés nélkül került előnybe.

A folytatásban sokkal kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, a két játékos fej fej mellett haladt, s Szávay csupán rövidítésben tudta megnyerni a második játszmát, s ezzel 93 perc alatt a mérkőzést.

“Nagyon örülök, hogy végre felszabadultan, könnyedén teniszeztem. Az első szett nagyszerűen ment, a második már nehezebb volt, de azt is meg tudtam nyerni” – mondta a tornán 10. helyen kiemelt Szávay a siker után.

Könnyedén nyert (MTI)

Könnyedén nyert (MTI)

A 19 esztendős magyar játékos a második körben, magyar idő szerint az esti órákban, Szugijama Aivel találkozik. Szávay eddig egyszer játszott a japán teniszezővel; februárban a dohai torna nyitó körében Szugijama nyert két játszmában. Szugijama jelenleg a 38. a rangsorban, négy éve – pályafutása legjobbjaként – a nyolcadik volt.

Szávay az egyes mellett a párosversenyben is érdekelt: az orosz Dinara Szafina oldalán egy orosz, amerikai duóval veszi fel – magyar idő szerint kedd éjszaka – a küzdelmet. “Az a legizgalmasabb az egészben, ha a mai egyest mindketten megnyerjük, akkor egymás ellen játszunk Dinarával” – jegyezte meg Szávay, aki eddig WTA-tornán még sohasem játszott párospartnerével.

Charleston, női torna, 1. forduló:
Szávay (10.)-Fedak (ukrán) 6:0, 7:6
Cirstea (román)-King (amerikai) 6:7, 7:5, 6:1
Szun Tien-tien (Sun Tiantian, kínai)-Rolle (amerikai) 2:6, 7:6, 6:2
Dulko (argentin)-Molik (ausztrál) 6:2, 6:3
Errani (olasz)-Ditty (amerikai) 6:2, 6:3
Schruff (német)-Voszkobojeva (orosz) 7:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik